Trainingsweekend 2018

Verslag trainingsweekend 2018

Zoals gelukkig bij ons al bekend wordt het van de mensen die voor het eerst meegaan op trainingsweekend verwacht dat zij een verslag van het weekend schrijven. Hierbij die van Lieke en Jennifer.

Op vrijdag 06 april zijn Lieke en ik om 15:45 uur met de auto vertrokken naar Overasselt om pas om 17:30 uur aan te komen. Helaas was er van file geen sprake…

Eenmaal aangekomen bij de accommodatie was de eerste fietsgroep al binnen en was het voor ons snel uitladen en omkleden om nog mee te kunnen met het verkenningsrondje hardlopen. Lieke ging ook mee met het rondje van zo’n 3 km. Bij terugkomst was ook de 2efietsgroep binnen en was er even tijd om de slaapkamer in te richten. Rond 19:30 uur was het tijd om te gaan eten en de pasta’s en meegebrachte salades werden goed gegeten. Na het eten werd er uitleg gegeven over het gebruik van coördinaten i.c.m. sporthorloges/ telefoons. Voor mij geen overbodige luxe aangezien de heenweg zo soepel verliep. Deze kennis was nodig voor het loopspel dat de volgende ochtend gedaan zou worden. Na de uitleg was het tijd voor een speciale uitzending van Studio Sport met Sander, Ruud, Rob, Andrea en Harry.

De volgende dag was voor mij een bijzondere dag. Het was mijn 40everjaardag. Om 07:00 uur opgestaan om rond 07:30 uur te kunnen gaan ontbijten. Allereerst werd ik enthousiast toegezongen en daarna bleek mijn ‘ontbijtplek’ versierd te zijn met slingers en ballonnen en op mijn bord lag een cadeautje. Erg bedankt daarvoor. Na het ontbijt gingen we een loopspel doen gebaseerd op de Barkley Run. Hiervoor werden we in groepjes ingedeeld en kon je kiezen voor de lange of de korte versie van het spel. Het was de bedoeling om zo veel mogelijk specifieke bladzijden uit de verstopte boeken te verzamelen. De boeken waren op coördinaten verstopt en met behulp van een gps-apparaat (horloge of telefoon) moest je hardlopen om te gaan zoeken. Voor de korte groep waren de coördinaten dichterbij en voor de lange groep dus verder weg. Na dit spel was er voor de loopgroep kort een ‘mystery guest’. Dit bleek Stefan te zijn en hij gaf een clinic kickboksen. Het was een erg leuke ochtend en toen de loopgroep lang ook klaar was met zoeken naar de boeken was het tijd voor de lunch.

Na de lunch stond een uur zwemtraining op het programma. Met de auto vertrokken we naar het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen. Een mooi zwembad met wel 8 banen (speciale baan voor Harry om het keerpunt te oefenen). Lieke stond deze keer niet op de kant om te helpen maar zwom ook mee. Hier had ze van tevoren erg naar uitgekeken en ze vond het erg leuk maar de opdrachten waren veel te moeilijk dus zwom ze lekker haar eigen baantjes mee in baan 1. Na het zwemmen was er ’s middags voor loopgroep lang ook een clinic kickboksen van Stefan. Tegelijkertijd was Wim’s fietstochtje. Ik ben meegegaan met de fietstocht terwijl Lieke op de accommodatie bleef om ook bij de tweede clinic foto’s en filmpjes te maken. De fietstocht van Wim werd in twee groepen verreden. Een snelle en iets minder snelle groep en er was een kortere versie van de fietstocht mogelijk. Zelf ben ik met de minder snelle groep meegegaan en hebben we lekker gefietst. Zo’n 46 km met regelmatig een korte stop en met 2 flinke klimmetjes (Oude Holle weg). Eenmaal terug bij de accommodatie even lekker douchen en bijkomen met een lekkere maaltijd van de lokale chinees. Lieke was inmiddels zo moe dat ze geen zin meer in eten had. Om 19:00 uur ging ze even naar bed maar helaas werd dit bruut verstoord door het brandalarm dat afging. Gelukkig stopte het alarm al snel en was er niets aan de hand maar als je net 5 minuutjes slaapt dan is het flink schrikken. Slapen ging het niet meer worden en na even bijgekomen te zijn van de schrik werd er al snel weer lekker gespeeld bij de tafeltennistafel. Na het eten werden er groepen gemaakt voor de activiteit van de volgende dag. Het avondprogramma was lekker relaxed met de Barkley Run als televisievermaak.

De volgende ochtend was het opstaan iets later en werd er weer goed ontbeten omdat er vandaag een Bike-Run-Bike-Run-Bike-Run-Bike-Run-Bike-Run op het programma stond.

Om 09:15 uur vertrokken we met een grote groep op de fiets naar het startpunt. Daar werd het fietsrondje even een keer als groep gefietst en daarna was het tijd om echt te gaan beginnen. De fietsronde was 3 km en het loopparcours was 1 km. Onze groep (de jeugd van toen en nu) bestond uit Herbert, Nils, Vincent, Edwin, Jörgen, Hans (alleen fietsen) en Lieke en ik. Liekedeed mee want haar racefiets was niet voor niets mee genomen. Ze zou in ieder geval 1x de Bike-Run meedoen. Daarna ging ze met de andere niet-deelnemende kinderen bij het keerpunt van de Run zitten om aan te moedigen. De 4eRun deed ze half mee en de 5eRun weer helemaal. Het was best zwaar en zeker als je 10-jarige dochter de 5eRun er met Nils als een speer vandoor gaat. Helaas voor ‘de jeugd van nu’ was het voor de ‘jeugd van toen’ niet bij de houden en telde de tijd van de groep. Uiteindelijk slechts 1 min en 12 sec verwijderd van de vooraf ingeschatte eindtijd (1:10:00) maar helaas voor ons waren er andere groepen die dit nog beter ingeschat hadden. Daarna weer met z’n allen op de fiets terug naar de accommodatie. Na de uitgebreide lunch (met soep) was het tijd om alles echt op te ruimen en klaar te maken voor vertrek naar huis. Om 13:30 uur vertrokken de fietsers naar huis. Kort daarna gevolgd door de laatsten die met de auto gingen.

Het was een goed georganiseerd weekend (complimenten voor organisatie) en we kunnen niet wachten om volgend jaar weer mee te gaan.

————————————————————

Foto’s en Video’s zijn ingestuurd door: Astrid Voogt, Bianca Splinter, Dirk Boelens, Jennifer Herms en Sten de Groot.De filmpjes zijn helaas te groot om op deze locatie te zetten, deze week wordt er van de screenshots van de filmpjes een link gemaakt om ze toch zichtbaar te krijgen.

Astrid Voogt

Bianca Splinter

Jennifer Herms

 

Sten de Groot

Dirk Boelens

Wim van Wezep