EHBO-ers geslaagd en klaar om ingezet te worden!

Zaterdag 3 februari werden de 14 kandidaten van de EHBO cursus om 08.45 u in de Sprenkelaar verwacht. Deze dag stond in het teken van het EHBO examen.

De afgelopen 3 weken hebben de kandidaten de nodige lessen gekregen in allerlei gevallen van EHBO die voorbij kunnen komen tijdens het sporten, rondom huis en tijdens evenementen. Of we er klaar voor zijn? Tuurlijk, met een top lerares als Anita Meekel, veel vragen, oefenen en het boekwerk door ploeteren, hopen we vandaag allemaal te slagen.

Eerst de instructies van de examinatoren en dan is het wachten tot je aan de beurt bent. Ieder half uur zijn er 2 kandidaten die een examen afleggen.

Het examen bestond uit twee onderdelen:
De levensreddende handelingen, kunnen reanimeren, AED kunnen gebruiken, stabiele zijligging toepassen en het ABC=ademhaling-bewustzijn-circulatie kunnen toepassen.
Ook kreeg elke kandidaat een aantal aandoeningen als casus die ze moesten behandelen. Dit kon zijn een splinter of teek verwijderen, een verstuiking koelen en ondersteunend verband aanleggen, een bloeding stelpen en verbinden, een hittestuwing behandelen, enzovoorts. Alles kon aan bod komen.

Rond 14.00 uur volgde de uitslag. Aquapoldro kan trots zijn, als vereniging hebben 12 EHBO-ers bij. Dat geeft toch een wel veilig gevoel?