De Zandtovenaar

1 December moest Heeren V aantreden tegen de heren van de Zandstuve uit het verre Vriezenveen. Hoe makkelijk zou het zijn om na de zege in Haaksbergen deze mannen te onderschatten? Tijdens de ellenlange voorbespreking werd hier dan ook diep op ingegaan. Dat dat niet genoeg was bleek al gauw. De mannen uit het Twentse land waren in grote getale aanwezig (11) en bleken een ware zand(?)tovenaar meegenomen te hebben. 2m10 lang was deze midvoor letterlijk een zware jongen (ca 160kg) en hij bleef de bal maar vasthouden. Uw vaste midachter had het maar moeilijk mee. In minder dan geen tijd scoorde hij, en  het enige tegen(ge)wicht werd gevormd door dat onze mid er ook een paar in gooide. Tot overmaat van ramp had Dennis dezer dagen zijn culturele week. Terwijl hij mij een pirouette uit het Zwanemeer voordeed scoorde de tegenstander met een geniepig afstandschot. We hadden voorlopig het nakijken.

Via 3-3 in de 2e periode werd het de derde periode op gegeven moment 5-5 door mooie momenten voor Ab. Helaas maakte de zandtovenaar alle doelpunten. Toen kondigde zich de ommekeer aan. Roel liet zien dat zijn Hongaarse stage niet voor niets was: boogbal en 6-5 voor ons. Vervolgens speelde de Zandstuve veel met zand en wij zetten de man-meers om in doelpunten. Uw vaste midachter kende intussen de truucs van de zandtovenaar en met de zone hielden we em af van scoren. Tot verrassing van velen –en onszelf(?)- speelde Heeren V de wedstrijd eenvoudig uit: 8-5.

Optimistisch bleven de Vriezenveners in de bar proberen de 5e periode te winnen. Aangemoedigd door Dennis’ gehaktballen en Jan-Dirk’s pindarinda goten ze de Grolsch achteruit. Het werd een Pyrris overwinning want barman Ab haalde ze het vel over de neus door voor alle drankjes per stuk €2,- te rekenen….(€76)……Eind goed-al goed, volgende week: schaatsen.

Uw Vaste Midachter