De Elfstedentocht

U wist het nog niet: het gaat vriezen. En aangezien Heeren-V uit minstens de Kees en Art generatie bestaan geeft dat reuring. De 11 steden: wie kent ze niet: Apeldoorn-Twello-Deventer-Zutphen-Raalte-Markelo-Vriezenveen-Almelo-Enschede-Haaksbergen? De Heeren op schaatstraining, niet helemaal toevallig eindigend in de Scheg, Deventer. We waren niet compleet: Reijn had niet goed opgepast en ging naar Madrid (Z v S) en Erik zijn schaatsen waren stomp. Tot overmaat van ramp moesten we Ab achterlaten in Enschede, zodat we met 10 man waren in Deventer. Dat zou ons nog zuur opbreken.

Onze tegenstander had snode plannen, de wedstrijd zou beginnen om 19:15 uur. Oh nee om half zeven, oh toch om zeven uur s’avonds. Argeloos passeerden we het bekende bruggetje waar de Knöllenplökkers ons muzikaal verwelkomden. Niet dat we ze zagen: het was donker.  Bij de Scheg, schaatsen uit, zwembroek aan. Het ijs was reeds gesmolten en we werden te water gelaten. Onze tegenstander Ijsel 4 stond niet hoog aan geschreven. Ze zwommen wat rond en hadden slechte balbehandeling. Dennis hoefde nauwelijks in actie te komen. Maar wij kwamen ook niet in actie. Uw vaste midachter zag de bui al hangen. Want die gastjes zwommen niet zo snel, maar wel de hele tijd! En soms gooiden ze zelfs met succes op goal. Af en toe vond scheids het ook saai, en gaf een 5 meter (tegen). Dennis hield de eerste fraai, maar die pubers raakten ingeschoten. Onze vaste goalgetters kwamen ook nauwelijks in het spel voor. Han, Kobus en Fokko scoorden wel fraai, maar konden niet verhinderen dat het 4-4 was bij de 3e periode.  Opnieuw tijd voor een 5M en Petrus verdween van het toneel voor de rest van de partij. Na wat geschiet over en weer werd 6-6 en tijd voor een nieuwe 5M. Helaas, de schaatstocht deed ons de das om: het werd 7-6.

Op de terugweg zagen we het bekende bruggetje niet eens meer, en de Knölleplökkers waren veranderd in Mieke Telkamp. Heeren V moet uithuilen en opnieuw beginnen….

Uw Vaste Midachter