CG1 – 13 januari – Nunspeet-Aquapoldro

Na meer dan een maand stilstand (op het toernooi in Hattem na voor sommigen) eindelijk weer lekker ballen. Merijn. Benthe en Wiesje zijn er niet vandaag. Guus komt ons versterken en Sefkan speelt zijn eerste echte wedstrijd. Als coach is Astrid Simons gecharterd. Nunspeet staat 5e en wij derde, dat kan dus best spannend worden. De voorbespreking door Astrid laat ieder tussen zijn oren knopen: terugdringen op eigen helft, niet wisselen van speler, tenzij Wilco/de keeper dit aangeeft en nooit binnen de 7 meter.

Partje 1 begint en halen en aanbieden is niet echt blijven hangen. Patricia knalt de bal op het doel, maar raakt de lat. De score gaat gelijk op, mede omdat wit 7 vrij komt te liggen en eenvoudig een bal om de oren van Wilco mikt. De man meer weten we niet te benutten en Alex raakt de paal. Toch lukt het ons om met 2-4 het partje af te sluiten.

We moeten de rust er in houden en laag inschieten. De bal gaat vaak over. Nummers 4 en 7 moeten we goed in de gaten houden en bewaken. Luka scoort met een fraaie drukbal. Een aanval door Patricia en Guus eindigt op de lat. Op de helft van de speeltijd is het 3-7.

Maak je vrij en speel niet terug, ga de hoeken in. We proberen weer teveel door het midden. Een solo van Wilco mislukt. Even later trekt Luka aan de noodrem met als gevolg zijn tweede P. Nunspeet komt terug tot 4-7 door 4. Wilco scoort uit een man meer situatie. De tweede paal blijft vaak eenzaam, we liggen er niet bij en gooien dan makkelijk naar de keeper. Wilco mag een 5 meter nemen (Niek ligt nu in ons doel). Hij wordt helaas gehouden. Guus is boos en gooit de bal weg bij een vrije worp tegen. Zijn tweede P. Wilco veroorzaakt even later ook een 5 meter en 4 wit weet deze wel te benutten. Luka gooit nog eens hoog, erg hoog, over. Met 6-8 gaan we het laatste partje in.

Rust houden en zo snel mogelijk naar de 2 meter lijn. Alex ziet niet dat er bij de tweede paal iemand ligt en gooit zelf op de eerste paal. Guus loopt zijn derde P op en mag vertrekken. Luka speelt nog even de Einzelgänger. Het wordt spannend en op het laatste moment komt Nunspeet nog terug tot bijna gelijk. Sefkan gaat er nu ook in tot het einde. Wirachai veroorzaakt nog een 5 meter, maar met een hartverlammende einduitslag van 9-10 nemen we de winst en drie punten mee naar huis.

Veel P’tjes, praten tegen de scheidsrechter, bal weggooien, over anderen heen zwemmen etc. We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt aan het einde van de wedstrijd. De wedstrijd is dan wel gewonnen, maar van onszelf hebben we verloren. Volgende week tegen Hatto Heim.