Aquapoldro DG2 – VZ&PC DG1

Werd er vorige week nog gesproken over de lente, niesbuien en fluitende vogeltjes, vandaag was de Siberische beer gewoon weer aanwezig.
Buiten was het koud en guur maar binnen heersten weer gewoon tropische temperaturen in de Sprankelende Sprenkelaar.
Aangezien wij het wij het eerste duel van 17 maart 2018 zouden spelen moest het veld nog opgezet worden. Daar de wedstrijdbespreking ook gewoon doorgang moest vinden werd er door Michel in de groepsapp vriendelijk verzocht of de ouders voor de opbouw van het veld wilden zorgen. De vader en moeder van Britt en Lars en de vader van Wessel hebben deze taak op zich genomen. Ook het spandoek van Perfection Parket werd niet vergeten.

De tribune was wederom goed gevuld met Aquapoldro aanhangers en er werden voor de wedstrijd door de mannelijke toeschouwers al de nodige kledingstukken uit gedaan. Uiteraard hielden de vrouwen een oogje in het zeil dat het niet te gek zou worden. Dit beloofde een heet avondje waterpolo te worden.
Er was een opa die stug zijn jas bleef aanhouden maar hij zou daar later op terug komen.

Joris kon er vandaag helaas niet bij zijn maar verder werd er door de voltallige selectie onder leiding van Michel een uitgebreide voorbespreking gehouden. Tja en Louis niet aanwezig, niet inzwaaien! Maar goed er werd na de voorbespreking ingezwommen en ingegooid. Het zag er allemaal gesmeerd uit.
Onze tegenstander van vandaag, VZ&PC DG1, deed een nog gestructureerdere warming up als Aquapoldro. De eerlijk gebied mij te zeggen dat dit ook niet zo heel moeilijk is maar dit geheel ter zijde.
Van deze tegenstander uit Vriezenveen hadden wij vorige keer wel gewonnen. Ze staan dan wel een plaats hoger als Aquapoldro maar kansloos zijn we zeker niet.

De klok staat op 5:00, de teams liggen in het water, het fluitje klinkt en de wedstrijd gaat beginnen.
Het eerste balbezit is voor VZ&PC DG1. Jasper let echter goed op en neemt de bal over van de tegenstander. De tegenpartij verdedigt helaas goed en er ontstaat geen kans. Bij de tegenaanval onderschept Ilse de bal en een aanval van Aquapoldro volgt. Jammer genoeg volgt er geen kans uit de aanval.
Aquapoldro lijkt goed naar de voorbespreking van Michel geluisterd te hebben want de tegenstander wordt helemaal vast gelegd. We zetten goed druk en VZ&PC DG1 kan de bal niet kwijt. Het spel gaat wat heen en weer maar echte kansen ontstaan niet. Ai toch een overname van VZ&PC DG1 en ze gaan richting doel van Pieter. Tijdens de aanval gaat de bal echter onder water en Pieter neemt de vrije bal. Er komt een prima pass op Aiden, hij zwemt goed op en passt de bal door op Ilse. Ilse maakt nog een paar slagen richting goal, schiet en ..raak!!!!! We staan gewoon met 1 – 0 voor. Zo dat is nog eens lekker.
Tijdens de rest van het eerste kwart krijgt Jimmy nog een kans, de bal gaat er helaas niet in. Een uitbraak van VZ&PC DG1 maar daar is onze Pieter met een prima save. Hij speelt de bal razendsnel op Wessel, Wessel zwemt op ……. Toeoeoeoet einde eerste kwart.
We staan lekker met 1-0 voor!

Het tweede kwart. We zitten er klaar voor op de tribune. Als we dit kwart nou ook eens winnend konden afsluiten hebben we de helft van de wedstrijd al gewonnen. Opa heeft zijn jas nog aan.
De klok staat op 5:00, de teams liggen in het water, het fluitje klinkt en het tweede kwart gaat beginnen.
Het eerste balbezit is weer voor VZ&PC DG1.
Daan zet echter meteen druk en dwingt de tegenstander met bal naar achteren. De rest van het team legt de tegenstander goed vast. De bal blijft wel in bezit van de tegenstander. Daar komt echter die dekselse Aiden. Hij ontfutselt de bal aan de tegenstander en gaat er van door. Helaas volgt er geen doelpunt.
De tegenstander is nu weer aan de beurt. We blijven de tegenstander echter goed vast zetten. Tijdens een tegenaanval weet Lars de bal te onderscheppen. Hij weet feilloos zijn zus te vinden en die zwemt meteen op met de bal.
Een overtreding door VZ&PC DG1 en een vrije bal voor Aquapoldro. Er volgt een kans voor Lars, helaas mis. In de rebound nog een kans voor Daan, helaas ook mis. Een uitbraak door de tegenstander maar daar gaat de vertrouwde toeter. Het tweede kwart zit er op. Er is niet gescoord. Als we het positief bekijken, en dat doen we, hebben we deze wedstrijd dus nog geen kwart verloren! Het gaat gewoon lekker!

Het derde kwart. Op de tribune zitten we weer klaar, zijn uiterst optimistisch. Ondanks dat dit het gevreesde derde kwart is. En oh ja, opa heeft zijn jas nog aan.
De klok staat op 5:00, de teams liggen in het water, het fluitje klinkt en het derde kwart gaat beginnen.
Het eerste balbezit is weer voor VZ&PC DG1.
Echter hebben we daar onze Laura. Verovert meteen de bal. De aanval gaat richting goal van VZ&PC DG1, Laura schiet en scoort zo 2-0 ! Maar wat is dat nu?? Hij wordt afgekeurd. Huh wat is er aan de hand. Volgens de scheidsrechter lag er een speler van Aquapoldro binnen het twee meter gebied. En tsja dat mag nou eenmaal niet. Balen! Maar goed het was wel meteen duidelijk wat de bedoeling van het derde kwart was, winnen!
Daar volgt echter een aanval van VZ&PC DG1. Een schot,….. Geen paniek we hebben Pieter toch. Gewoon pakken die bal. Weer een aanval van VZ&PC DG1 en weer niks aan het handje. Gewoon Pieter! Weer een aanval van VZ&PC DG1, Laura heeft er echter genoeg van en verovert de bal. Een aanval van Aquapoldro. Bal naar Daan, hij schiet, save van de keeper. Weer een schot, weer aan save. En nog een en nog een. Maar helaas deze golf van ballen op het goal van de tegenstander levert niet het gewenste resultaat op. Aquapoldro blijft de tegenstander goed vastleggen en er komen weinig tot geen kansen voor VZ&PC DG1. Wel weer een kans voor ons, Jimmy schiet. Shit mis. Een uitbraak van VZ&PC DG1. Het zal toch niet in dit derde kwart. Maar nee tijdens de tegenaanval gaat de bal onder water. Pieter pakt de bal op passt op Jimmy, Jimmy zwemt op, schiet en…… doelpunt!!!! Hoppa 2-0! Het derde kwart zit er op.
Al weer niet verloren! Sterker nog het derde kwart gewonnen. Als we zo doorgaan hoeven wij niet meer bang te zijn voor het derde kwart maar de tegenstander!

Enig rumoer ontstaat op de tribune. Er zijn geluiden van we gaan bier drinken want de wedstrijd is gewonnen. Er is echter ook realisme, we moeten nog een kwart!
De klok staat op 5:00, de teams liggen in het water, het fluitje klinkt en het vierde kwart gaat beginnen.
Het eerste balbezit is weer voor VZ&PC DG1. (Voor de oplettende lezer, dit is de derde herhaling van deze zin).
Maar goed er wordt meteen druk gezet door Wessel. De rest van het team legt de tegenstander vast . Gevolg, balbezit voor Aquapoldro.
Een aanval van Aquapoldro volgt. De bal beland voor het goal bij Daan. Hij draait schiet en ja hoor GOAAAAAAAAL. Bamm 3-0! Het kan toch nauwelijks meer fout gaan.
Eh even tussen door , maar opa heeft inmiddels ook zijn jas uit gedaan!
De wedstrijd gaat verder. Een schot op het doel van Aquapoldro. Maar wie keept er ook al weer, precies..Het blijft dus 3 – 0.
Pieter passt de bal echter meteen op Jasper, Jasper let goed op en speelt door op Laura, zei passt meteen door op Lars. Lars krijgt een schietkans, helaas mis. Deze aanval had meer verdiend!
We blijven de tegenstander goed vast zetten, ze komen nog wel richting doel maar echte kansen ontstaan er niet.
Tijdens een aanval VZ&PC DG1 wordt de tegenstander goed naar buiten gedreven. Vanuit de hoek wordt de bal door Wessel op Jasper gespeeld, Jasper zwemt op en vuurt af richting doel van de tegenstander. Helaas, ook deze keeper let op en houdt de bal tegen.
Een tegenstoot van VZ&PC DG1 volgt. Maar weer wordt de tegenstander naar de hoek gedreven , een razendsnelle tegenaanval volgt. De bal belandt uiteindelijk bij Wessel en die haalt meteen uit. BAMMMMM 4 – 0. Dit kan toch niet meer fout gaan. Volgens Michel een aanval uit het boekje.
Een tegenaanval van VZ&PC DG1 volgt. Lars neemt de bal echter feilloos over van de tegenstander. Hij zwemt op en passt door op Wessel, Wessel schiet nog op het doel maar ook nu weer staat de keeper in de weg. Na dit schot volgt het eindsignaal.
WE HEBBEN GEWONNEN!!!!!!!! 4-0!

Vanaf de tribune klinkt een wel verdiend applaus. Jullie hebben super gespeeld en verdiend gewonnen. Jammer dat het tot 7 april duurt voor de volgende wedstrijd gespeeld kan worden.
Dan is het Ravijn DG2 in Nijverdal onze tegenstander. Een zware pot maar als we zo spelen als we vandaag gedaan hebben zijn er kansen!

Lekker doortrainen de komende weken en het goede gevoel vast houden.

Jullie trouwe supporter en razende reporter :

W.A. ter Polo.