Aqua-Novio Dames 1 – Aquapoldro Dames 2

Onze Dames 2 speelt tegen de nummer 1 in de competitie. Ze hebben tot nu toe alles gewonnen. In het Sportfondfsenbad-West in Nijmegen treden onze dames meer dan een half uur later dan gepland aan. De tribune is goed gevuld met Nijmegenaren en 3 Apeldoorners. De sfeer is geladen en de supporters van de thuisploeg zijn allemaal scheidsrechter, tenminste, zo komt het uw verslaggever over.

Hoewel er normaliter geen wedstrijdverslagen van Dames 2 in Aquamail verschijnen, was deze wedstrijd toch wel bijzonder. Aquapoldro begon niet als favoriet aan de wedstrijd want ze stonden 7e. Met onze spelers Pieternella (keeper), Ilona, Merle, Amanda, Diana, Desiree, Merijn, Carlie en Linda en coach Joke, beginnen we voortvarend aan deze wedstrijd met binnen een have minuut de eerste P voor Diana. Vervolgens volgen er twee strafworpen, de eerste voor ons die door Merijn netjes wordt ingeschoten. Ilona krijgt vervolgens ook een strafworp tegen (kon zij er wat aan doen dat de tegenstandster onder haar door zwom?), maar Aqua-Novio weet deze niet te benutten. Gerechtigheid. In het tweede partje gaat het gelijk op, maar na een 1-3 voorsprong wordt het nog net 2-3. Partje 3 is nog geen 10 seconden bezig of Ilona mag 20 seconden naar de kant. Aqua-Novio profiteert en maakt 3-3. Dan gaat het weer gelijk op en de ruststand is 5-5 dankzij een doelpunt van Merijn. Het vierde partje verloopt ook spannend, via 6-5, 6-6, 7-6 en 8-6 wordt het weer 8-7. De laatste minuut is aangebroken. Het spel gaat op en neer, en we hebben door 2 rode vlaggen voor Diana en Desiree, geen wissels meer. Ilona wil wisselen na een klap op haar neus maar dat kan dus niet. De conditie gaat tellen en 5 seconden voor het einde scoort Aqua-Novio alsnog 9-7.

Tja, waarom toch een verslag als we de wedstrijd verliezen? Het is wel de nummer 1 die we het knap lastig gemaakt hebben. Dames 2 heeft heel goed gespeeld in deze wedstrijd, chapeau. De Nijmeegse scheidsrechters op de tribune bemoeiden zich overal mee en toen Merijn eindelijk haar U20 kreeg was het tot vreugde van de Nijmegenaren. De scheidsrechter bleek overigens niet gevoelig voor de Apeldoornse tribune opmerking dat het nog maar een meisje van 13 is hoor!

Nu een welverdiende winterrust.

Een verslaggever/supporter op de tribune.