Apeldoorn Rein

Als Jeugdcommissie hebben we de afgelopen twee jaar geconstateerd dat Apeldoorn Rein een project is wat niet breed wordt gedragen. Dat vinden we jammer want met dit project dragen we namelijk met zijn allen bij aan een schonere leefomgeving en ontvangen we voor de blikjes en flesjes die we inleveren een vergoeding. Met die vergoeding kunnen we activiteiten die we organiseren grotendeels bekostigen.

Ook aankomend jaar blijven we dit project ondersteunen. Dat kunnen we echter niet alleen. Alle jeugdleden, ouders en teambegeleiders hebben we daarbij nodig. Afgelopen jaren hebben we de opruimmomenten altijd op de zondagochtend na de training gedaan. De opkomst was dan over het algemeen niet groot. We willen het aankomend jaar dan ook anders gaan aanpakken.
De werkwijze zal als volgt zijn:

  • Alle teams krijgen een overzicht waarin vermeld staat in welke maand ze gezamenlijk een gebied gaan controleren op zwerfafval.
  • Het team en hun teambegeleider bepalen zelf een datum en geven dit dan door aan de jeugdcommissie. De jeugdcommissie zorgt ervoor dat op die datum de materialen  als zakken en prikstokken klaar staan.
  • Als het team klaar is, maken ze een foto van het opgehaald zwerfafval met hetteam en versturen die naar de jeugdcommissie.
  • Aan het einde van het seizoen zal een onafhankelijke jury de leukste fotokiezen. Het team dat de leukste foto heeft ontvangt een prijs. 

Indeling

TeamMaandOmgeving
EGNovemberOmgeving zwembad
DGDecemberOmgeving winkelcentrum
CG1JanuariOmgeving zwembad
CG2FebruariOmgeving winkelcentrum
BGMaartOmgeving zwembad
Mini’sAprilOmgeving winkelcentrum
EGMeiOmgeving zwembad
DGJuniOmgeving winkelcentrum
CG1SeptemberOmgeving zwembad
CG2OktoberOmgeving winkelcentrum
BGNovemberOmgeving zwembad
Mini’sDecemberOmgeving winkelcentrum

Waar gaan de zakken blikjes en flesjes heen? 
Als team zorg je ervoor dat de blikjes en flesjes weg worden gebracht naar een van de inleverpunten.

Waar het zwerfafval?
Het zwerfafval kun je achterlaten bij de prullenbakken die je onderweg tegen komt.
In de container bij de Sprenkelaar. Bij de containers bij de Retourette bij het winkelcentrum.

We hopen op jullie medewerking.