CG2 op het Aquapoldro Waterpolotoernooi

Zo dat is hem dan, de start van een nieuw waterpolo seizoen.

Tijdens een zonovergoten dag hebben we de 44e editie van het Aquapoldro waterpolo toernooi met onze aanwezigheid opgeluisterd.

Helaas moest een van onze nieuwe teamleden zich afmelden voor deze dag,, kan gebeuren. Spijtig genoeg hebben we ook twee van onze nieuwe teamleden niet zien verschijnen zonder ook maar een teken van leven. Jullie hebben een geweldig leuk toernooi gemist. Hopelijk zijn jullie er tijdens de wedstrijden gewoon bij. Zoals bekend is onze trainer / coach Michel van vorig jaar er mee gestopt. We hebben nu echter een fantastisch nieuw duo langs de kant, Diana de moeder van ons teamlid Ilse en Marit uit Dames 1, nemen dit seizoen de losgeslagen bende van team CG2 onder hun hoede. Strekte dames!

Of het kwam doordat er nog vakantie verhalen uitgewisseld moesten worden, we nog in de vakantiemodus zaten of dat er gewoon een collectief : “goh wat is het gezellig elkaar weer te zien we praten eerst even bij” gevoel aanwezig was is mij niet helemaal duidelijk, duidelijk was wel dat onze eerste tegenstander helaas een maatje te groot was. Zowel mentaal als fysiek was duidelijk te zien dat team een paar jaar ouder was. De uitslag is mij even ontschoten maar gewonnen hebben we niet. Direct achter de eerste wedstrijd van 2 x 10  minuten aan lag de volgende tegenstander al op ons te wachten. Pfffff net twee maand vakantie gehad en dan zonder te trainen meteen twee wedstrijden achter elkaar aan spelen.

De tweede wedstrijd werd er na de juiste tips van de dames langs de kant een mooie pot waterpolo gespeeld. Uh het zal toch niet zo zijn dat dit voor het merendeel uit jongens bestaande team aangevuld met twee fanatieke meiden nu al de oren laat hangen naar de twee dames langs de kant. Misschien dat hier opvoedkundig thuis nog wat aan gesleuteld moet worden. Aan de andere kant luisteren naar wat er verteld wordt is ook wel een ding. Afijn doe hier mee wat u zelf goed dunkt zullen we maar zeggen. Oh ja, de winst lag deze wedstrijd zelfs nog in het vizier maar helaas belande een schot nog op de paal waar een doelpunt meer op zijn plaats was geweest. Met een gelijkspel hebben we het netjes gedaan.

En oh ja we hebben een fantastische nieuwe wateraangever. Deze wateraangever gaat meteen op zijn eigen geheel rustige toon van spreken ook nog wat aanwijzingen geven tijdens de wedstrijd mocht een van de dames er een keer niet zijn. Er wordt gefluisterd dat er twee andere heren zijn die deze man van de nodige tips zouden willen voorzien. Hoe dit gaat uitpakken is nog een beetje de vraag. U leest het goed, de luistervink is weer aanwezig en noteert alles wat er zoal langs de kant besproken wordt.

Na even wachten, de tweede wedstrijd was om 10:20 uur afgelopen en de derde wedstrijd begon om 12:40 uur, hebben we weer een wedstrijdje gespeeld. Ook hier moesten we helaas constateren dat de tegenstander beter was en sloten we de wedstrijd verliezend af.

Net voor de derde wedstrijd zagen we ouders verschijnen die er de eerste twee wedstrijden niet bij waren en er gingen ouders naar huis om te lunchen. Ondanks dat er van diverse kanten voorstellen kwamen voor dit echtpaar om lekker in de stad te gaan lunchen werd er toch besloten naar huis te gaan. Of het bij een broodje eten gebleven is vermeld de historie niet maar er kwamen wel twee erg gelukkig uitziende mensen ruim voor het begin van de vierde wedstrijd weer terug op het terrein van het Boschbad.

De vierde en tevens laatste wedstrijd begon om 15:40 uur. U leest het goed, de derde wedstrijd was afgelopen om 13:00 uur en de vierde wedstrijd begon om 15:40 uur. In de tussenliggende tijd zijn er de nodige vakantie verhalen uitgewisseld door de ouders die niet naar huis waren om te ……….. ja oh ja lunchen.

Helaas is deze vierde wedstrijd ook niet winnend afgesloten. Tijdens en tussen de wedstrijden door hoorde ik de dames al de nodige plannen smeden om het spelniveau van ons team wat omhoog te halen. Ik zie het komende seizoen dan ook vol vertrouwen tegemoet. Met een basis gelegd in de afgelopen jaren, en een nieuwe frisse wind onder leiding van de  twee dames en we gaan de goede kant op.

Succes allemaal met de komende trainingen en we zien elkaar tijdens de eerste wedstrijd op zondag 16 september in onze thuishaven De Sprankelende Sprenkelaar.

Uw trouwe supporter en razende reporter,

W.A. ter Polo.