3 maart 2018 – Aquapoldro CG1-De Woelwaters

Nog 5 wedstrijden te gaan in deze competitie, waarvan 4 thuis. Vandaag krijgen we de Woelwaters uit Harderwijk op visite, Vorige keer wonnen we met 3-9 van ze, ze staan 8e op de ranglijst. Het begint goed want er kunnen strafpunten worden uitgedeeld… Thijs, Wiesje en Niek melden zich te laat aan de rand van het bad. Niek heeft te lange nagels volgens de scheidsrechter, die overigens bijzonder zorgvuldig controleert. Joppe is er vandaag niet vanwege vakantie en ook Luka laat verstek gaan. Alex is op tijd terug van wintersport en speelt lekker mee. Voor Noah wordt het zijn tweede wedstrijd. De voorbespreking door coach Ritsert concentreert zich op blijven opletten, goed instarten, in beweging blijven en de bal houden. We spelen met zijn allen en we helpen elkaar.

Wilco gaat in doel voor de eerste twee partjes en Thijs zwemt op (en wint). Vervolgens een pass op Thijs, die eerste de bal vergeet mee te nemen maar even later voor de goal een drukbal net mis laat gaan (te kort). De combinatie Thijs naar Patricia en dan Niek strandt op afhouden. Een heel mooi uitgespeelde aanval van Patricia en Niek levert ons eerste doelpunt op. Een volgend aanval is van Thijs en Niek en ook daar komt een doelpunt uit. Sefkan verdedigt goed zodat een Woelwater niet kan scoren. Patricia neemt in een gevaarlijke situatie bij ons voor de blauwe 12 over. Met 2-0 naar partje 2.

Er is beweging, er is druk, er wordt goed overgenomen in de verdediging. We maken het ons wat lastig door niet over het midden te passen. Dus, voor partje twee is het halverwege halen en dan door passen. Nu mag Niek opzwemmen, niet dat dit iets verandert want ook hij wint dit met gemak. Noah in de verdediging maakt het Woelwater 3 erg lastig. Helaas weet hij toch tegen te scoren. Een mooi opgezette aanval van Niek en Thijs en levert ons derde doelpunt op. Thijs kan even later weer scoren als Alex hem aanspeelt, de backhand van Thijs is goed voor nummer 4. Britt geeft een loepzuivere pass naar midvoor, die kan helaas niet benut worden. Patricia loopt tegen haar 2e P op, ze sloeg op het water. Een soort rugby scrum voor het doel van Wilco zorgt ervoor dat de bal onder water verdwijnt. Een Woelwater doet dit, Wilco wordt als boosdoener aangewezen door de scheidsrechter die even later bij de jurytafel Wiesje de schuld geeft… resultaat is een 5 meter tegen die er natuurlijk in gaat. Een solo actie van Alex, even later, pept onze score weer wat op. Op de helft zijn we en het is 7-2.

Het is hard werken en wees dus zuinig op de bal. Schoon verdedigen, de scheidsrechter is vrij streng, en contact houden met je tegenstander. Cap wissel en Niek gaat het doel verdedigen. Woelwater spat Ton nat, grijnst volgens Wiesje, en Woelwater krijgt dus 10 strafpunten van Ton. Wilco zwemt op en wint, gaat meteen door en knalt de bal in de touwen. Sefkan stalkt Woelwater 13, die komt niet heel ver meer. Even later kan Woelwater 13 toch een bal naar Niek gooien, maar die is alert en stopt de bal. Patricia speelt Wilco aan, maar deze keer mist hij. Even later passt Patricia in weer een mooie aanval op Wirachai en hij kan scoren. Britt gooit ook op doel, letterlijk op doel want ze raakt net het randje van de paal. Een solo van Niek is goed voor een goal en de aanval combinatie Wilco / Thijs even later ook. Noah en Woelwater 3 zijn aan elkaar verknocht, in de verdediging achtervolgt Noah hem. Na driekwart wedstrijd is het 12-3.

Durf te schieten dames en heren. Dit was een goede periode! We sturen elkaar ook en dat is mooi om in het team te zien en het overnemen gaat erg goed. Thijs wint het opzwemmen. Patricia verschalkt Woelwater 13 en tikt net de bal uit zijn handen bij een aanval. Een man meer spelen we door het midden uit en Thijs kan scoren. Dan gaat de wissel niet goed, Wiesje heeft niet gehoord dat ze er uit moest en dus zijn we ineens met 7 veldspelers. Benthe komt er gauw uit en het evenwicht is hersteld. Sefkan en Noah spelen elkaar in het begin van en aanval steeds aan en winnen zo terrein. De aanval levert uiteindelijk wel een doelpunt op. Wirachai en Woelwaterse 7 trekken elkaar aan de captouwtjes en scheidsrechter vermaant hen, vervolg via en scheidsrechterbal. Eindstand is 15-5 voor ons.

En wederom 3 punten die in Apeldoorn blijven. Er is goed gepolo’d, zeker 2,5 partje hebben we echt goed gespeeld, er werd goed overgenomen. Hele tevreden. En wat goed is moet beter, dus wordt Ritsert fanatieker en gaat steeds meer eisen. Het mopperen is niet zo bedoeld, mocht het zo over komen. DWK verliest van Swol waardoor we steviger op positie 2 staan nu. De laatste twee wedstrijden in de competitie worden cruciaal voor ons. Wij hebben 16 wedstrijden en 39 punten, DWK heeft 14 wedstrijden en 33 punten. Het gaat er om spannen.