3 februari 2018 – Swol 1894-Aquapoldro CG1

Door de natte sneeuw trekt een stoet auto’s naar de Vrolijkheid in Zwolle. In die stoet auto’s 13 spelers (volle bak), coach en teammanager en een schare aan supporters. We gaan die Zwollenaren eens even laten zien hoe het moet, lijkt het. Swol staat nummer 1, wij op 3 en we willen winnen. Misschien wel te graag want de spelers lijken wat nerveus. Met zijn dertienen gaan we beginnen aan deze taak. Coach Ritsert verzamelt ons en geeft aan dat we leuk en goed moeten spelen, rustig en geconcentreerd en geen overtredingen maken. Swol 11 en 12 zijn de topspelers en die moeten we proberen zo goed mogelijk uit te schakelen, desnoods offer je jezelf op.

Thijs wint het opzwemmen in partje 1 en dreigt te lang bij een vrije worp. De goal die hij dacht te maken gaat niet door. Alex scoort vanaf een 5 meter veroorzaakt door Swol 4. Swol lijkt toch wat sterker te zijn en komt, mede door een vrije man voor de goal van Wilco, op 3-1 na dit partje.

Ook Swol speelt zoals wij het spelletje spelen met verdedigen in de ballijn. Let op dat als je als midvoor verzuipt, je gewoon weg zwemt. Denk aan de tijd en speel het spelletje snel. Merijn zwemt nu op en ook zij wint. Een ver schot van Luka treft doel. Het samenspel tussen Swol 11 en 12 is goed en ze scoren hiermee toch tegendoelpunten. Patricia verliest een duel omdat ze niet lang genoeg haar benen gebruikt. Halverwege het partje wisselen we het volledige team. Een bal die onder geduwd wordt door Swol wordt niet goed beoordeeld en wij krijgen een 5 meter tegen. Het partje eindigt met wat knoeien voor het doel van ons. Swol loopt uit naar 7-2.

Dat kan zo niet langer en in partje 3 moeten we hier wat aan doen. Het is een stevig potje polo, vrije ballen moet je verdienen dus werk er voor en we moeten ruimte creëren. Het opzwemmen is weer voor ons, Thijs heeft de bal. Dan schiet Alex op de paal, maar even later past hij op Britt die kan scoren. Bij een man meer spelen we goed rond en kan Wilco scoren. Even later past Wilco op Luka, maar die gooit van te ver en helaas mis. Dan passt Niek vanuit het doel naar Luka die vrij doorkomt en weer scoort. Een volgend schot van Luka wordt gestopt en Britt scoort uiteindelijk de 7-6. Dit partje winnen we overtuigend met 0-4.

Kunnen we dit volhouden? We zijn goed bezig al moeten we wel proberen iets eerder de bal te halen. Er wordt nu beter samen gewerkt, tempo en overnemen. Met deze boodschappen gaan we partje 4 in. Thijs, het wordt saai, wint het opzwemmen. Luka knalt op doel, de keeper raakt de bal en deze komt vlak voor de doellijn te liggen. Hij gaat er niet in. Een doelpoging van Alex was te moeilijk, hij had beter af kunnen spelen. Nog een hele mooie backhand van Wilco die precies vóór langs gaat en ook een schot van Britt gaat helaas over. Swoil weet nog 4 keer te scoren en is de winnaar van deze match met 11-6.

In partje 3 is er gevochten als leeuwen met resultaat. Prima gedaan allemaal. In Nunspeet, zo blijkt later, verspeelt ook DWK 3 punten. We staan nog maar 3 punten achter op hen. De kans op de tweede plaats is dus nog niet verkeken.