27 januari 2018 – Aquapoldro CG1 – Triton Putten

Vandaag weer eens thuis, we spelen tegen Triton uit Putten. Zij hebben nog slechts 3 punten en staan negende. Ons team is helemaal compleet vandaag en we zijn met zijn dertienen. Coaches Tijs en Nick bedenken dat we steeds een volledig team gaan wisselen. Wilco begint in het doel. In de voorbespreking wordt gezegd dat we ze bang moeten maken en helemaal kapot moeten spelen. Over twee weken is de return in Putten en dan moeren ze bibberend het water in. Verder het bekende als verdedigen in de ballijn, half veld press. Als Triton schiet gaat iedereen meteen naar voren, als één van ons schiet dan gaat iedereen meteen weer terug. Dan voorkomen we een vrije man in onze richting. En… als we schieten in de goede houding graag zodat de bal niet hoog over gaat. Na nog wat strafpunten uitgedeeld te hebben (Wilco 2×2 voor natspatten Tijs en Nick zonder grijns) gaan we beginnen.

Alex wint het opzwemmen. Een eerste doelpoging van Patricia gaat op de lat omdat ze toch weer op de rug ligt. Even later doet Patricia dat nog eens. Ook Alex maakt zich hier schuldig aan. We komen wat stroef op gang en met maar 2 doelpunten van Alex en Luka is het eerste kwart alweer voorbij.

Kansen afmaken, kijken naar elkaar en de bal halen, dat is de boodschap voor een beter tweede kwart. Niek wint het opzwemmen en Luka scoort met een mooie backhand. Na mooie redding van Wilco presteert Patricia om weer de lat te raken. Alex schiet op het eindsignaal helaas over. Het is wel 7-0 en Britt en Wiesje hebben daar een aandeel in (Luka, Joppe en Niek ook). Dit partje ging al beter.

Door het spel breed te houden liggen we elkaar niet in de weg en ontstaat er ruimte. Thijs zwemt op en wint met gemak, even later gooit hij hoog, heel hoog over. Als vervolgens een schot van Thijs door de keeper wordt weggeslagen, kan Merijn wel scoren. Wilco kan rechtstreeks uit een vrij worp scoren. Een aanval van Luka, Joppe en Alex mislukt en schot van Wiesje eindigt in de handen van de keeper. Ook Alex gooit rechtstreeks vanuit een vrij worp en scoort. Toch twee tegendoelpunten omdat we niet meteen terug zwemmen. Sefkan ligt keurig in de ballijn, maar de bal wordt over hem heen gegooid en hij is net niet snel genoeg om die blauwe Putter te achterhalen. Keeper Niek is kansloos. Na drie partjes staan we met 12-2 voor.

We gaan over op heel veld press, als iemand schiet, meteen terugzakken en bij zelf schieten eerst snel kijken of een ander niet beter ligt. Wilco ligt voor het doel, dreigt een tijdje en laat dan de bal achter zich vallen. Luka scoort weer met een backhand en Wiesje schiet over. Nog drie tegendoelpunten, onder meer door een intikkertje van zo’n blauwe Putter. Putter 5 doet gemeen en Patricia wordt boos, gelukkig ziet scheids dit niet want het zou heer derde P’tje zijn. Zeven doelpunten erbij voor ons, net de 20 niet gehaald. Eindstand 19-5 en drie punten blijven in Apeldoorn.

Het is wat, Triton is kapot gezwommen, moet ook wel frustrerend zijn want als er gewisseld werd, kwam er een compleet vers team in. Ze hebben verloren van twee teams eigenlijk. Nog even wat strafpunten: Alex 3 voor commentaar op scheids en Benthe 5 voor natspatten van Ton (gelukkig voor haar zonder greins want dan worden de punten verdubbeld…). We hebben een goede wedstrijd gespeeld, volgens Tijs en Nick vooral partje 3 en 4, volgens Ritsert partje 2 en 3. Hij wijst ook de ‘man of the match’ aan: Joppe.

Volgende week spelen we tegen Swol, zij staan nummer 1 en zijn nog ongeslagen. Ze gaan een keer verliezen en dat zal volgende week tegen ons zijn, let maar op. Bij winst of gelijkspel kunnen de spelers CG1 rekenen op een traktatie van Ton.