24 februari 2018 – De Houtrib-Aquapoldro CG1

Het is winter, het is koud buiten, het is krokusvakantie, het is wintersport. Vooral om de laatste reden missen we 5 spelers. Alex, Joppe, Wilco en Wiesje zijn er niet en ook Merijn van DG1 is vertrokken. De lange latten lokken. Jammer dat er bij de planning geen rekening is gehouden met de vakanties in onze regio, het is elk jaar hetzelfde probleem. Maar goed, we moeten het er mee doen. Aanvulling regelen blijkt ook al niet zo eenvoudig. BG1 heeft al haar spelers nodig waardoor Guus en Bart niet kunnen. Ook bij DG1 zijn er veel spelers niet. Maar uiteindelijk lukt het om Jasper Gruppelaar te strikken. Dan nog een aanvulling van Noah Gosseling die vandaag zijn vuurdoop beleeft in de competitie. We vertrekken met wat hindernissen van de Sprenkelaar maar komen precies op tijd aan in Lelystad. Ritsert komt rechtstreeks vanuit Markelo waar hij ook een wedstrijd moest spelen tegen ZPC De Hof (Heren 4 gewonnen met 0-6 overigens, waarvan 3 doelpunten van onze coach).

Maar nu eerst onze eigen wedstrijd. De Houtrib staat 5e en dat is niet voor niets. Met ons gehavende team zal het een moeilijke wedstrijd worden. Tijdens de wedstrijd bekijken we hoe het gaat en bepalen daarop ons wisselbeleid en de te volgen tactiek. In elk geval moeten we slim nummeren, dus geen sterken van ons bij de zwakkeren van hen neerleggen, en dus ook niet andersom graag. Halen voor elkaar en in beweging blijven , zoek ook de ruimte op.

Partje 1 begint, Niek keept, en Thijs wint eens een keer niet het opzwemmen. Een vrije worp wordt door Luka rechtstreeks de touwen ingejaagd, doelpunt… (al bewoog hij wel vóór het gooien). Maar goed, het doelpunt wordt toegekend. Een mooie pass van Thijs op Wirachai wordt helaas net door zo’n witte muts onderschept. Een schot van De Houtrib op Niek kan hij net niet houden. De stand is in evenwicht. Sefkan is goed bezig in de verdediging en stoort de volgende aanval. Het is 1-1 en spannend.

Neem de tijd voor een schot en ga ook de bal halen. Dat gaat nog niet altijd even goed. Het partje was wel prima, de bal komt voor en we poloën naar voren. Noah gaat er voor het eerst in. Luka zwemt nu op en wint het opzwemmen makkelijk. We dringen aan en dat resulteert in de fraaiste aanval van de wedstrijd. Na wat heen en weer passen gooit Luka de bal naar Thijs en die scoort de 1-2. Complimenten voor het hele team hier. Witte muts 5 wordt gek van Noah, door te blijven doorgaan in de verdediging en er steeds om heen te blijven komen weet hij uiteindelijk de bal te veroveren. Dat zag er mooi uit. Ook Benthe staat haar vrouwtje in de verdediging. Knullig balverlies van Luka bij het witte doel leidt tot weer een tegendoelpunt. Na twee partjes is de stand nog steeds in evenwicht (2-2).

Let op goed nummeren, Sefkan bij witte muts 8 is niet zo’n goed idee. Zorg er wel voor dat je zuiver passt. De strijd is spannend. Thijs zwemt weer op en wint dit keer net. Witte mutsen 6 en 9 spelen een één-tweetje en zetten ons op 3-2 achter. Nu de moed niet verliezen graag, maar gelukkig gebeurt dat niet. Niek weet een hard schot van Wit 6 te stoppen en dat geeft de blauwe mutsen moed. Weer een aanval van ons, Benthe ligt midden voor het doel zo goed als vrij, wordt aangespeeld en scoort. Het evenwicht is weer hersteld. Een pass van Jasper is net te kort. Patricia passt op Thijs, die haalt de bal nog even op en scoort de 3-4. Hé, voorsprong als we partje 4 in gaan? Wirachai verschalkt nog witte muts 5 en komt er netjes langs. Drie partjes en 3-4 is de stand.

Doorgaan zo. We proberen nu het sterkste team in het water te hebben. Deze wedstrijd moeten we pakken! Luka zwemt weer op en wint en scoort even later heel mooi in de linkerbovenhoek. Rode muts is kansloos. Een man meer situatie weten we lastig uit te spelen, Benthe doet nog wel een doelpoging, maar helaas recht in de handen van de keeper. We zetten wat meer druk, De Houtrib lijkt het te hebben opgegeven. Britt ligt met haar lange armen steeds vrij voor. Nog een mooie aanval van Benthe op Thijs en vervolgens Jasper die net niet kan scoren. Thijs schiet ook nog op doel maar ook die verdwijnt in de grijpgrage handen van de keeper. Met 3-5 op het bord en 0 seconden op de klok klinkt het eindsignaal.

We hebben ze! De Houtrib en de drie punten. Onze kans op een tweede plaats in de competitie is niet verkeken. We hebben hard gewerkt en verdiend gewonnen vandaag. Complimenten voor het hele team. Toch nog wat verbeterpuntjes: beter uitspelen, niet in paniek spelen en let goed op de vrije man. We zagen dit regelmatig niet of te laat. Omdat DWK geen wedstrijd heeft deze week, staan we nu op plek 2. Op naar volgende week waar de Woelwaters gaan proberen om punten naar Harderwijk te slepen. We missen dan wel wat spelers, maart het is niet zo dramatisch als vandaag. Noah mag dan zijn tweede wedstrijd gaan spelen voor CG1.