21 maart 2018 – Aquapoldro CG1-DWK

Patricia is jarig en pept ons op met een traktatie vooraf. Deze wedstrijd is heel belangrijk voor ons. Het gaat om een tweede, derde of vierde plaats, vandaag kunnen we het verschil maken. Thijs is nog ziek en kan niet meespelen. De rest van het team is er wel. De voorbespreking gaat in op onze kansen. DWK ziet er sterk uit. Maar, laten we gewoon goed spelen vandaag. Ritsert geeft wel aan bij deze wedstrijd selectief te gaan wisselen, iedereen heeft daar begrip voor. Ton belooft iets lekkers als we vandaag of volgende keer winnen. En… als we winnen scheldt hij alle verzamelde strafpunten kwijt. Een resultaat waar we natuurlijk met zijn allen voor gaan. Bal halen, zijkanten, instarten zodra we de bal gaan krijgen, ballijnen, contact met je man, sprong halve draai. Dit komt allemaal aan bod bij de voorbespreking. Tot op het bod gemotiveerd gaan we het bad in. De scheidsrechter geeft nog aan dat hij absoluut let op over iemands benen zwemmen en daar graag een 5 meter voor geeft. Ritsert en Ton zien onze spelers staan, kijken dan naar de waterkippen. Wat een ongeregeld zooitje hebben wij dan.

Partje 1 begint, Luka zwemt op en wint. De strijd barst meteen goed los en met veel gespatter en geweld voltrekt zich het eerste partje. Het lijkt wel waterpolo. Een man meer kunnen we niet benutten, Niek mist helaas. Even later de eerste 5 meter voor ons. Die is voor Luka (1-0). Het evenwicht herstelt zich als we zelf een 5 meter tegen krijgen (1-1).  Een combinatie Niek en Luka wil ook niet lukken. Dan breekt waterkip 11 door en knalt naar de goal, Wilco redt ons van een achterstand. Als Even later Niek vrij door komt kan hij wél profiteren. Na 5 minuten speeltijd is het 2-1 voor ons.

Durf te passen, zegt Ritsert. Maar wel complimenten, we spelen waterpolo! Zowel in de aanval als de verdediging zetten we die waterkippen vast. We krijgen een 5 meter tegen en het evenwicht is er weer (2-2). Britt komt langszij een waterkip en pikt de bal weg met haar lange armen. De 5 meters zijn nog niet op en Alex profiteert, 3-2. Luka kan ook nog scoren zodat we met 4-2 op de helft zijn.

Het omschakelen kan nog iets beter en sneller, lig meteen klaar voor de aanval. Lieve help, wat een wedstrijd is dit zeg. Wilco gaat nu het veld in en Niek het doel. Waterkip 13 is niet blij met Britt en haar lange armen. De frustratie druipt van zijn gezicht af. Even later is dat nog duidelijker als hij na een fluit van de scheidsrechter keihard met twee handen op het water slaat. Gelukkig voor hem grijpt de scheidsrechter niet in (is eigenlijk een UMV uitsluitng met vervanging). Op een pass van Luka weet Wilco het enige doelpunt in dit part te scoren, het is 5-2. Waterkip 11 loopt zijn derde P’tje op en mag het veld verlaten. Op 5 seconden voor het einde gooit Wilco nog net over.

Dit gaat goed, we zijn op dreef. Probeer wel in de ballijn te blijven verdedigen. Alex begint met scoren en dan komt er een perfecte pass van Wilco op Wiesje, die vangt en lobt de bal vanaf 8 meter zo over het hoofd van waterkip 1 (de keeper dus) het doel in. Van verbazing ligt ze 10 seconden stil te kijken. Alex scoort nog 3 keer achter elkaar en Niek en Patricia houden samen een bal uit het doel. Sefkan en Noah mogen nu ook het water in en spelen het laatste deel van partje 4 mee. En dat gaat heel goed, Noah maakt het een waterkip bijzonder lastig en Sefkan zwemt zich te pletter in de verdediging. Joppe, Wirachai en Benthe lijken onzichtbaar maar ze dragen, net als alle anderen,  wel degelijk bij aan onze overwinning. De eindstand is 9-2.

Het verschil hebben we gemaakt door hard te werken voor elkaar. We hebben de waterkippen vast gelegd, zijn moesten voor iedere meter knokken. Verdiend gewonnen met zijn allen en applaus voor het team. We hebben de beste wedstrijd van ons ooit in deze competitie gespeeld, alles volkomen zelf verdiend. Nog één wedstrijd te gaan tegen Nunspeet. We spelen thuis. De stand in de competitie is nu dat wij tweede zijn. Nunspeet verliest vandaag van ZEW en kan ons niet meer inhalen. DWK kan nog op gelijke punten komen, maar dan telt onderling resultaat en dat is voor ons veel beter (uit 6-3 verloren, thuis 9-2 gewonnen). Dus, op naar de laatste wedstrijd en die gaan we ook winnen (toch?).