20 januari 2018 – Hatto Heim – Aquapoldro CG1

Met maar liefst 12 spelers vertrekken we naar Hattem. Het doel is om daar 3 punten mee terug naar huis te nemen. We zijn compleet met Sefkan erbij en ook speelt voor de eerste keer met ons mee Thuis Beekman. Hatto heeft maar 1 wissel zien we. De vorige wedstrijd was 8-6 maar in het toernooi van 30 december konden we Hatto goed aan. Ritsert coacht vandaag en wil dat we voorin afmaken. Hun nummer 8 is groot en kan hard schieten. Die moeten we dus extra in de gaten houden en bewaken. Ruimte creëren en via de zijkanten spelen, elkaar coachen en roepen (en luisteren als iemand wat roept – ga er maar vanuit dat je medespeler het op dat moment beter heeft gezien. Uiteraard verdedigen in de ballijn. Alex mag het inzwemmen doen en Patricia mag Wilco ingooien. Voor de wedstrijd begint zijn we er getuige van dat de jurytafel ook rek- en strekoefeningen doet voor ze beginnen…

Thijs wint het opzwemmen bij partje 1. Wilco ligt in doel en redt een situatie van 2 witten tegen 1 blauwe (Britt) voor zijn doel. Deels hun eigen schuld want één van hen lag in de 2 meter. Een aanval door Joppe en Thijs levert de openingstreffer. En wat later in het partje geeft Alex een assist aan Niek die de bal er in knalt. Met 0-2 gaan we naar het tweede partje.

Voorin breed doen we goed. Er wordt goed gehaald, prima zo. Sefkan gaat er in en Luka wint het opzwemmen. Een mooie pass van Joppe geeft Luka de kans om te scoren. Ook Patricia geeft een assist aan Joppe en de 0-4 zit er in. Wilco redt mooi een hard schot van nummer 8 die vrij door komt. Patricia neemt rechtstreeks een vrije worp, maar deze gaat helaas over.  Nog een doelpunt van ons en een tegendoelpunt (naar later blijkt hun enige). 1-5 is de stand op de helft.

Niek gaat het doel in en Wilco verliest net het opzwemmen, je kunt niet alles hebben. Luka kijkt niet en gooit ver en hoog naast. Alex versiert een 5 meter en Wilco verzilvert die. Een combinatie Niek naar Alex eindigt op de lat. Dan passt Alex mooi op Luka, die dreigt een aantal seconden en weet vervolgens de bal precies in de handen van de keeper te plaatsen. Maar even later herstelt hij dit door alsnog te scoren. Als nummer 8 van Hatto vervolgens vrij door komt verspeelt hij toch de bal. Na drie partjes is het 1-8.

We zien hele mooie aanvallen en iedereen trekt ook mooi door. Het spel is mooi breed. Thijs wint het opzwemmen bij partje 4.  Een man meer voor ons en we spelen keurig in de halve cirkel over. Als even later Britt in het midden klaar ligt weet Joppe haar aan te spelen. Britt maakt het doelpunt. DE combinatie Wilco naar Thijs eindigt op de lat. Dan nog een hele mooie aanval van Joppe en Thijs en met 1-11 is het spel afgelopen.

We hebben alles gegeven, gewerkt voor elkaar en de tegenstander volledig kapot gezwommen. Ze raakten in de verdediging helemaal in paniek en wisten niet wat ze met ons aan moesten. Het spel is mooi breed gehouden en we hebben de gaten dicht gezwommen. Een compliment voor ans allemaal van Ritsert en Ton. 

De bus naar huis neemt drie punten mee. We staan stevig op plek 3.