17 maart 2018 – ZZZ-Aquapoldro CG1

En aan de horizon, leit Emmeloord. ZZZ doet voor sommige teams samen met Zignea, vandaar dat we nu naar Emmeloord moeten en niet naar Dronten. Het mag de pret niet drukken. We zijn gehavend want Niek doet mee met BG1. Britt, Alex en Noah zijn ziek zodat we met zijn negenen afreizen. Twee wissels. ZZZ staat zevende, maar de vorige keer hebben we niet overtuigend gewonnen (6-3). Dat wordt oppassen, willen we 3 punten naar Apeldoorn verhuizen. Tijs is de coach en hij wil zone spelen. Effectief bezig zijn en kansen afmaken. Ballijnen liggen, snel counteren en hele veld pressen. W gaan te water en dat levert Wiesje meteen 8 strafpunten op. Drie voor nat spatten Tijs en 5 voor Ton. Of ze erbij grijnst zien we niet, dus de verdubbeling van de strafpunten schenken we Wiesje.
Partje 1 en Thijs zwemt op, wint, zwemt door en een Zuiderzeezwemmer loopt een U20 op. In de beginfase zijn we veel aan het verdedigen. En aanval van Luka eindigt in keepershanden, maar even later onderschept Thijs de bal, passt op Luka en hij scoort de openingstreffer. Als ZZZ vrij door komt strandt hun poging op keeper Wilco. Patricia gooit over (te veel op de rug gelegen). Lukas verovert de bal van zo’n witte, maar Joppe kan rechtstreeks vanaf een vrije worp scoren. Thijs gaat naar de kant want hij is hard in zijn edele delen getrapt. Partje 1 eindigt in 0-2.
Zorgvuldiger passen en bij het verdedigen beter in de ballijn blijven. Dit keer wint Luka het opzwemmen. Patricia is vervelend voor Wit 2, daarom kan hij niet scoren. Een stuiterbal van Luka gaat het doel in. Hier hebben we perfect gebruik maakt van een man meer met keurig rond spelen. Dan geeft Wirachai een pass precies op maat voor Thijs die vervolgens kan scoren. Aan het eind van het partje komt Thijs door en precies op de nul seconden scoort hij – het is 1-5.
Let op de ballijnen en maak de kansen af. Partje 3 begint goed, Thijs wint maar net het opzwemmen, maar Joppe neemt over, passt op Luka en alweer een doelpunt. Wat valt er verder nog te vertellen over dit partje… Een combinatie Wilco naar Sefkan, dan Luka en Patricia levert niets op. Luka raakt nog eens de lat. En ZZZ, die scoort maar liefst 3 keer. Dat is even schrikken. Tussenstand is 4-6.
Tijs spreekt ons even streng toe. Aanbieden, goed passen, over de zijkanten. Dat willen we zien. We worden moe, maar ook ZZZ wordt moe. Vol goede moed partje 4 in., Thijs zwemt op, wint, passt op Luka en die scoort. Hè hè, dat gaat goed. Patricia komt zo goed als vrij voor het doel maar wordt op de huid gezeten. Ze kan net niet meer gooien maar speelt wel Thijs aan die vervolgens exact weet waar de keeper ligt en daar ook heen gooit. Luka knalt de bal er van 7 meter hard in. Wiolco stopt een hard schot van Wit 12. De combinatie Thijs-Benthe levert net geen doelpunt op. Een toverbackhand van Luka gaat ook mis. Joppe is los en scoort twee keer, de laatste was wel een lucky shot. 5-10 wordt de eindstand.
Gladde ballen klaagt Thijs (over blauwe ballen heeft hij het niet meer). We zijn weer een stap verder en drie punten gaan in de tas me naar Apeldoorn. In het donker bespreken we na. Ondanks de magere bezetting hebben we goed gespeeld, applaus voor onszelf. Nog twee thuiswedstrijden te gaan, tegen de nummer 3 en 4. Die worden heel belangrijk dus. We hebben nog steeds kans om 2e te blijven in deze competitie. Eerst volgende week tegen DWK (staan nu derde).