17 februari 2018 – Aquapoldro CG1 – ZEW

Coaches Nick en Tijs bespreken deze wedstrijd voor. Omdat Ton wat later is maakt Joppe aantekeningen. We hebben voor deze wedstrijd drie doelen: (1) Twintig doelpunten voor, (2) 0 doelpunten tegen en (3) Sefkan scoort. Hoe gaan we dat bereiken vandaag? Door op 7 meter de bal te halen en in de ballijn te verdedigen. Oh ja, wie wordt betrapt op egotripperij kan 2 partjes aan de kant en mag de volgende wedstrijd niet spelen. Strenge woorden en zo gaan we de wedstrijd in. De meesten hebben inmiddels wel genoten van de lekkere pannenkoeken die de jeugdcommissie in ‘t Sprenkeltje uitdeelt. Benthe is vandaag niet aanwezig, Merijn speelt wel weer mee.

Partje 1 en zoals steeds gaat Wilco het doel in en zwemt Thijs op. En, het begin is goed want hij wint het opzwemmen, kan door en scoort even later de 1-0. Een assist van Thijs levert een doelpunt op voor Patricia. In no time is het 2-0. Britt is iets te enthousiast in de verdediging en mag 20 seconden aan de kant hangen. ZEW kan hiervan niet profiteren. Joppe krijgt een vrije worp mee en knalt rechtstreeks van buiten de 5 meter zonder dreigen de bal in de touwen. Tenminste, zo zien wij het aan de kant. De scheidsrechter beslist echter dat het doelpunt niet telt. De wissels die we al in het water hadden gestuurd mochten weer terug. Sefkan ligt steeds voor maar krijgt de bal nog niet zo dat hij kan scoren.

Niet zo heel tevreden met wat ze zien mopperen Tijs en Nick. We moeten de bal spélen! Beter kijken en passen en veel sneller omschakelen. Sefkan blijft in het water (net zo lang tot hij scoort) en de rest van het team wordt in zijn geheel gewisseld (op de keeper na). Thijs zwemt op, wint en gooit hard op doel. Au, lat. ZEW weet zijn eerste doelpunt te maken. De backhand van Merijn gaat fout omdat ze er niet goed voor ligt. Als Alex een vrije bal mee krijgt, kan hij wel rechtstreeks scoren. Ook Luka en toch Merijn maken de score compleet. Als even later Niek nog tegen een U20 opzwemt (een tegenstander bedoel ik) wordt de eindstand 5-1. Sefkan moet nog steeds scoren, hij legt wel lekker voor steeds en wordt ook door iedereen aangespeeld.

Wilco en Niek wisselen van cap. We gaan nu heel veld full press spelen en vooral ook zuiverder passen. Vijf strafpunten voor Wiesje vanwege natspatten van Ton. ‘Ik deed het niet expres’ zegt ze, ‘Ik deed Pietje Potlood’. Als je het wel expres doet verdubbelen de strafpunten. Thijs zwemt op, wint (het wordt saai) en speelt even later Britt aan die haar kans ziet en scoort. Daarna gaan de doelpogingen een paar keer mis (toverbal van Britt over, assist Sefkan op Britt, over). Blauw 11 komt op een of andere manier alleen voor en Niek is kansloos.  Wiesje ziet een paar keer de bal niet omdat ze met haar hoofd in het water zwemt. Dan komt Sefkan in beeld en na twee keer nét niet scoren krijgt hij eindelijk de bal goed en… en… en… HIJ SCOORT. Het zwembad ontploft en zelfs ZEW applaudiseert mee. De scheidsrechter staat ook even verbaasd te kijken wat hier allemaal gebeurt. Met 7-3 naar partje 4.

Als we een man meer hebben moeten we dat wel uitspelen en we moeten letten op de ballijn. Het eerste doel is gehaald, maar Sefkan moet toch blijven liggen. Nog 13 doelpunten te gaan voor het tweede doel. Nu zwemt Luka op, wint en speelt Merijn aan; onze balletdanseres speelt de ‘stervende zwaan’, geen doelpunt dus. Niek gooit, goed gezien jochie, uit op Wilco en die kan scoren. Na een slappe bal van Luka volgen nog 3 doelpunten van Alex. Het doelpunt met nog 3 seconden op de klok is voor Luka met een mooie backhand. ZEW komt er niet meer aan te pas en de eindstand is 12-3.

Drie punten in de pocket en ze blijven in Apeldoorn. In de eindbespreking geven Tijs en Nick nog aan dat we niet echt lekker in het spelletje zaten. We hebben uiteindelijk maar 1 van de 3 doelen gehaald. Sefkan gaat gauw weg want hij mag bij heren 1 pupil van de maand zijn. Volgende week hebben we een gehavend team vanwege de voorjaarsvakantie, Ton gaat versterking uit DG1 regelen.