14 april 2018 – Aquapoldro CG1 – Nunspeet

De laatste wedstrijd in deze competitie en ook de laatste wedstrijd van het team in deze samenstelling. Volgend jaar gaan de teams er heel anders uit zien. We zijn al tweede, dat kan Nunspeet ons niet meer afpakken, ze kunnen ons nog wel de wedstrijd afpakken. We gaan gewoon winnen al zal het best lastig zijn. De vorige wedstrijd was 9-10 in ons voordeel dus we zijn aan elkaar gewaagd. Coaches Nick en Tijs spreken de goegemeente toe met het gewone riedeltje. Kleine aanvulling: laag schieten. We zien Nunspeet binnen komen, een strak in geel/blauw team dat er behoorlijk sterk uit ziet. Voorzichtig kijken we naar ons eigen team. We zien dan een soort Asterix en het Eerste legioen voor ons. We hebben versterking van Merijn, maar Luka is er niet en ook Patricia en Wiesje zijn niet aanwezig. Voor de rest zijn we compleet.

Wilco gaat in het doel en Thijs zwemt wel snel op, maar verliest toch de bal. Die is voor Nunspeet. Joppe probeert een boogbal, maar de lat ligt te laag Jammer. Even later probeert Joppe het in de vrije rechterhoek, maar ook die gaat over. Nunspeet is wel trefzeker en zet ons op achterstand. Een beetje geluk zit er er wel bij want de bal wordt door Thijs van richting veranderd waardoor Wilco kansloos is (anders zou de bal voor het doel langs zijn gegaan). Wilco gooit ver uit op Alex, die kan doorzwemmen en scoren. Weer evenwicht maar geel-blauw scoort toch weer. Met 1-2 achter gaan we naar het tweede partje.

Let op de ballijnen, beter passen en niet recht op de keeper gooien. De wijze woorden van Tijs en Nick knopen wei n de oren en zo starten we partje twee. Niek wint het opzwemmen en de combinatie Joppe-Alex zorgt weer voor een gelijke stand (2-2). Rugby voor het Nunspeetse goal zorgt ervoor dat hun keeper een U20 krijgt. We kunnen hier echter niet van profiteren. Benthe schiet op goal, maar helaas is de keeper al weer terug en ligt hij op de juiste plaats. Als Merijn een U20 krijgt profiteert Nunspeet hier wel van, Blauw 7 komt vrij en zet ons weer op achterstand. Alex trekt dat iets later weer recht en na een pass van Niek scoort hij de gelijkmaker. Halverwege de wedstrijd en het is 3-3.

Jongens, we liggen veel te veel op een kluitje. W moeten met deze tegenstander snel gaan schakelen en… bal oppakken en schieten! Wilco blijft nog een partje keepen en Niek verliest het opzwemmen. Merijn passt op Joppe en hij passt door naar Alex, die schiet helaas voor langs. Wilco gooit uit naar Alex helemaal over de lengte van het bad en Alex kan weer scoren. Dit begint ergens op te lijken, maar Niek laat zich een U20 aansmeren waardoor Nunspeet weer gelijk komt (4-5). De beer lijkt nu los bij ons, goals achter elkaar van Thijs, Britt en Alex, zodat we met 7-4 het laatste partje in gaan.

Nogmaals, houd het breed. De passes gaan beter en dat merk je nu. Nu moeten we scherp blijven en vlammen, dan kunnen we de wedstrijd binnen halen. Niek gaat het doel in, maar hij moet wel opletten omdat hij al 2 U20’s heeft. De jurytafel heeft grote moeite met de capwissel overigens. Thijs wint het opzwemmen. Nunspeet komt vrij door en begint aan de inhaalrace (7-5). Wilco trekt dat weer recht met de 8-5. Thijs mist na een zuivere pass van Wilco. De 8-6 volgt ook al snel en dan krijgt Alex een niet zo zuivere pass, die is dus voor de keeper van Nunspeet. Even later krijgt Alex de bal aan, maar hij ziet het niet en zwemt de bal voorbij. Thijs laat ons nog uitlopen naar 9-6. Wilco twijfelt in de verdediging tussen twee man, wisselt van tegenstander en daardoor is Niek kansloos, het wordt 9-7. En dan, het verlossende fluitsignaal. De laatste wedstrijd is binnen.

Overtuigend tweede met slechts 3 verloren wedstrijden. Goed gedaan dames en heren! We zijn trots op jullie. De oplettende lezer ziet dat Wirachai, Noah en Sefkan niet zijn genoemd in het verslag. Zij hebben echter een prima bijdrage geleverd aan onze prestaties. Maar het was zo spannend dat de reporter hun mooie acties niet heeft kunnen benoemen. Op afstand hebben Patricia en Wiesje de wedstrijd gevolgd en meegeleefd.

Op naar volgend seizoen en succes allemaal.

En hier het bewijs dat we tweede zijn geworden!