10 maart 2018 – Aquapoldro CG1-WZC/De IJsel

Volle bak, iedereen is er vandaag al zijn we niet allemaal op de afgesproken tijd aanwezig. We gaan een goede pot neerzetten en goed en zuiver passen. Als je binnen de 5 meter ligt en tussen startblok 2 en 5 moet je de bal afmaken en scoren. We halen op de middenlijn en letten uiteraard op de ballijnen. Good guy Tijs en bad guy Nick zijn onze coaches. Ton posteert zich aan de rand in een comfortabele stoel. We hebben 13 spelers en gaan twee teams steeds wisselen.

Partje 1, met Wilco in doel start met het opzwemmen van Luka. Hij wint, speelt de bal naar Alex en zwemt door. Alex passt terug op hem en binnen 6 seconden is het al 1-0. Een volgende pass van Britt op Patricia en vervolgens op Alex eindigt als backhand in de handen van de keeper. Uit een man meer situatie mist Britt op 2 meter afstand het doel. D mogen we een 2 meter nemen, Patricia gooit op Wiesje en Luka scoort uit een backhand (dus Ties-Wies-Luka-Doel). Bentthe gooit heel erg mooi naar het doel, de bal blijft helaas net voor de doellijn liggen. Joppe probeert ongezien twee handen te gebruiken, maar scheidsrechter Quirina ziet dat. Einde partje 1 is het 5-0 voor ons.

Een heel mooi partje, ze komen er niet aan te pas. We moeten meer in de ballijn gaan liggen. Alex zwemt op en kan net niet winnen. Patricia ligt 1 meter voor goal, dreigt, dreigt en goot vervolgens op de lat. Dan een mooie assist van Wiesje op Patricia die nu wel scoort. Benthe onderschept een bal, passt op Niek en die scoort. Britt loopt een U20 op. Noah en Sefkan maken mooie bewegingen in de verdediging, prima zo. Twee doelpunten slechts en het is 7-0.

We zakken in, op blijven letten en goed blijven passen. Niek en Wilco wisselen van cap. Thijs wint het opzwemmen en even later scoort Wirachai. Luka zwemt op links maarspeelt de bal niet af naar het midden waar Alex aan komt zwemmen. Hij gooit zelf maar mist. Wiesje pakt de bal af en door haar assist kan Alex scoren. De combinatie Wilco en Joppe sterft op de lat. Als er twee blauwen vrij voor de goal komen is Niek kansloos. Ons eerste tegendoelpunt, 13-1 is de stand met nog 1 partje te gaan.

Benen eronder en goed schieten. We gaan voor de 20.Het opzwemmen wordt door Luka gewonnen. Brit schiet op de paal en Luka kan in de rebound alsnog scoren. Een pass van Wirachai op Wilco levert het tweede doelpunt op. De blauwen weten ook nog twee keer te scoren. We geloven het eigenlijk wel, zo lijkt het in dit partje, het ziet er rommelig uit. De wedstrijd eindigt 15-3.

Het eerste en derde partje speelden we gewoon goed, vooral in partje 1 was de gretigheid te zien. De partjes 2 en 4 waren veel minder, we bleven gewoon stil liggen. De volgende drie wedstrijden gaat het erom, we spelen dan tegen de nummers 6, 4 en 3. Dus iedereen scherp graag.