10 februari 2018 – Triton Putten-Aquapoldro CG1

‘Waar die andere flapdrollen zijn?’ kraamt Tijs uit. Hij wil beginnen en nog niet iedereen is aan de rand van het bad. Deels is dit de schuld van Ton die Luka als slachtoffer heeft aangewezen om water te vullen. Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, dus ondanks onze winst van twee weken geleden moeten we wel oppassen. En… niet zo slap beginnen als vorige keer graag. Gemopper over en we gaan positief de strijd in met breed spel en als dat niet meteen lukt een halve cirkel voor het doel. We gaan er weer voor. Britt is er vandaag niet dus Patricia is aanvoerder. Bij de wedstrijd vorige week hebben enkelen wat minder in het water gelegen en dat maken we vandaag goed.

Met Wilco voor de eerste twee partjes in het doel zwemt Thijs op. En dat wint hij. Een mooie pass (goed gezien) op midvoor Alex is de aanleiding voor onze openingstreffer. Ook Thijs en Niek weten vlak daarna te scoren. Een pass van Patricia komt net te ver weg en Niek kan vanuit zijn midvoor net niet scoren. Toch 5 doelpunten in partje 1. We gaan er goed tegenaan.

We zijn veel beter begonnen zo, let alleen op dat de passes niet te lang worden gegeven. Als we vanaf het midden aanbieden moet dat goed komen. Ook nu wint Thijs gemakkelijk het opzwemmen en kan Luka scoren. Benthe onderschept mooi de vijandige aanval. Een aanval van ons daarop gaat helaas verloren omdat Wirachai de bal niet goed onder controle krijgt. Een stuiterbal van Alex valt stil precies voor de doellijn. Dan ziet Sefkan heel goed dat Alex vrij ligt en tikt de bal naar hem door, en weer hebben we er een doelpunt bij. Triton kan maar 1 keer scoren zodat de half-stand 1-8 is.

We blijven een beetje vooraan stil liggen, we moeten zwemmen. Partje drie begint met Niek in het doel en Wilco in het veld. Toch is de eerste die scoort Benthe. Met een prachtig boogballetje in de kruising verschalkt zij de Puttense keeper. Wilco is op dreef en scoort drie keer, ronder een mooi afstandsschot. Wiesje is sterk in de verdediging. Dat dit ook wel eens verkeerd uitpakt bewijst ze even later als ze 20 seconden naar de kant mag. Triton scoort nog een keer en met 2-12 sluiten we driekwart van de wedstrijd af.

De strategie nemen we voor aanvang van partje 4 nog even door aan de hand van uitleg van Tijs op het bord. We spreken af aan de zijkant aanbieden en breed spelen. Patricia gooit op doel, maar die is net over. Even later scoort ze wel en ook een assist op Wilco levert een doelpunt op. Dan Sefkan weer die heel goed ziet war Thijs ligt en met een lobje de bal doorspeelt, Thijs kan daarom scoren. Nog een doelpunt van Wilco volgt en in de allerlaatste seconde, precies in het eindsignaal knalt Joppe de bal in de kruising. Eindstand 3-17.

Goed gespeeld vandaag en goed geluisterd naar de coach, al heeft deze niet zo heel veel gezegd. We doen het min of meer vanzelf goed. De drie punten zijn in de pocket en reizen af naar Apeldoorn. Joppe leegt de flessen water die Luka nog zo braaf gevuld heeft. Gezien de afmetingen van het Puttense Bosbad kunnen we niet echt zeggen dat we ‘hoog en breed’ gewonnen hebben.