Zwemloopje op de langste dag van het jaar 21-06-2017

Verslag door Helen Kool

Enige tijd geleden heeft Gert laten weten dat wij als club de komende maanden een baan in het Boschbad tot onze beschikking hebben. In juni is dat op woensdagavond. We maken dan samen met de waterpolo tegelijk gebruik van het 50m wedstrijdbad van 19:30u tot 20:30u.

Soms heb ik ineens ‘last van snode plannen’ en dit keer gebeurde mij dit in mijn hoedanigheid als assistent looptrainer ;o)

Twee weken geleden heb ik samen met Harold een zwemloop parcourtje uitgeprobeerd in en om het Boschbad. Toen was ik na 500m zwemmen ongeveer bevroren en warmde pas op tegen het einde van het lopen. Maar…. ik zag goeie mogelijkheden! 

Hoewel het fenomeen zwemmen + lopen velen niet vreemd is (na het zwemmen in Bussloo wordt immers ook regelmatig nog een rondje om het meer gelopen) voelde dit toch anders: Zwembadwater, snelle wissel en in je natte pak een eindje rennen. Heerlijk!

Vanavond was het zonnig en 28,5 graden. Het weer werkte in ieder geval goed mee om de lopers enthousiast te krijgen voor de combi met zwemmen! 

Een supergemêleerde trainingsgroep van 19 triatleten stond klaar om mijn snode plan ten uitvoer te brengen: Zwemmers van baan 2 tot en met 6, lopers met en zonder veel loopervaring, enkelen met beide talenten, twee zeer jeugdige triatleten, 1 fietster-zwemster-fietster, twee niet-lopers-alleen-zwemmers en een toeschouwer/looptrainster met hands-on mentaliteit, dank Andrea ;o) 

Het looprondje werd als inloopronde in twee groepen volbracht. Daarna was de opdracht om minimaal 200m tot max 500m te zwemmen en het looprondje 1x, 2x of 3x te volbrengen. In het trainersschema stond een intensieve looptraining op het programma. Dat ging wel lukken met een onverhard en niet geheel vlak loopparcours waar ook de Triatlon Apeldoorn om bekend staat. 

Over het exacte trainingseffect zou wellicht gediscussieerd worden, maar gezien de reacties van de deelnemers en deelneemsters was de ontspanning en de amusementswaarde beslist een dikke voldoende! :o)