Wintertriathlon Twente (25-03-2017)

Herman en Jan deden zondag mee aan de wintertriathlon in Twente. 

 

Herman:
Omdat het NK Wintertriathlon 3 weken geleden zo positief verliep heb ik me ook maar ingeschreven voor Enschede. Maar deze keer niet voor een kwart, maar, voor het eerst, een sprint. 5km lopen, 22km fietsen en 10km schaatsen.

Samen met Jan weer op pad:
Ik had besloten om toch maar snel van start te gaan en dat lukte goed met een 5km in 20:49. Bij het fietsen is dat te merken, maar ik kon toch behoorlijk doorfietsen (35,6 km/uur gemiddeld). Ook het schaatsen ging naar behoren. Ik kon vlak rijden met een gemiddelde rondetijd van 43. Helaas gingen de verschillende groepen mij net te snel, dus voornamelijk alleen gereden.
Van de 97 deelnemers in alle categorieën, kwam ik uit op plek 13 en plek 2 bij de H50+.
Jammer voor Jan, dat hij net als 3 weken geleden genoegen moet nemen met de vierde plek. Dit keer op minder dan een halve minuut van het podium.

Vernieuwing in de sport:
Schaatsblok: Voor het wisselen heb ik voor de derde keer gebruik gemaakt van mijn schaatsblok. Een houder waar ik een schaats in kan plaatsen, zodat ik stabiel sta bij het aantrekken. Scheelt toch wel als de benen al aardig zijn volgelopen en kramp op de loer ligt.

 

het blok van Herman

 

Beennummernet: Ja, ja, ja, voor het eerst toegepast, het beennummernet. Bij de wintertriathlon moet je ook een beennummer dragen en dat is altijd een heel gedoe met speldjes en/of tape. Daarom heb ik onlangs op de markt bij de sokkenkraam een netkous gehaald. Dan moet je met een goed verhaal komen als oude man:). Enfin, teen van de kous afgeknipt en dankzij mijn spillebenen kon ik het net tot boven toe optrekken. Nummer erin en klaar!

 

de kous van Herman