Wintercompetitie 2017-2018

De wintercompetitie 2017-2018 bestaat weer uit 7 evenementen. Alle leden (dus zowel triatleten, duatleten als zwemmers) kunnen hier weer aan mee doen. De “wedstrijdjes” worden gehouden op zaterdagen tijdens en/of na de zwemtraining, met één uitzondering: de tweede 500m. Deze wordt op een dinsdagavond gehouden.

Let op: De onderstaande data zijn nog onder voorbehoud.

 

Het schema

zaterdag 11 november

500m Zwemmen

Hans Simons

zaterdag 2 december

ATB Tijdrit (± 8km)

Harold & Helen

zaterdag 16 december

1000m Zwemmen

Hans Simons

zaterdag 13 januari

Crossloop

(3 ronden ±4.8km)

Ineke Telgen

dinsdag 13 februari

500m Zwemmen

Hans Simons

zaterdag 10 maart

Wim van Wezep

Run-ATB-Run

(3.1km-22km-1.6km)

Reina Wieberdink

zaterdag 24 maart

Zwemloop

(1000m-8km/500m-4km)

Hans Simons

 

link naar de tussenstand

————-

De puntentelling in seizoen 2017-2018

De winnaars van vorig jaar, Ralph van Dijk en Marjon Werink, mochten traditiegetrouw als winnaars van de vorige editie (2016/2017) de puntentelling voor komend winterseizoen bedenken. De puntentelling die door Marjon en Ralph is bedacht verschilt op een belangrijk punt met voorafgaande edities. De punten voor aanwezigheid bij zwemtrainingen is komen te vervallen! Voor de looptraining krijg je 1 punt. Voor de fietstraining krijg je 2 punten.

De puntentelling voor de wedstrijden is gelijk aan vorig jaar. Wanneer je een zwemtraining hebt gevolgd voorafgaand aan de wedstrijd dan worden je wedstrijdpunten verdubbeld. Dit wordt dit keer genoteerd aan het begin van de wedstrijd, niet in het bad.

Dus: Gedurende de periode 1 november 2016 t/m 31 maart 2017 kunnen er punten worden gehaald meedoen aan de zeven wedstrijden, door het volgen van de fiets- en looptrainingen en wanneer er even zwemtraining gevolgd is voorafgaand aan de wedstrijden.

 

Trainingen (hele training!):

  • Looptraining 1 punt

  • Fietstraining 2 punten

De evenementen gelden niet als training.

 

Evenementen:

  • Per wedstrijd 5 punten voor deelname.

  • Het aantal deelnemers bepaalt de punten die de wedstrijd te verdelen heeft, oplevert. Bijvoorbeeld 10 mannen dan verdubbelt dit getal voor de te verdelen punten: 1e = 20, 2e = 18, 3e =16, 1 enz t/m de laatste 2 pt. Idem voor vrouwen 5 deelnemers = resp 10, 8, 6, 4, 2 pt.

  • Bij minder dan 5 mannen of vrouwen blijft er 10 punten te verdienen voor nummer 1 en per volgende deelnemer 2 punten minder.

  • Dubbele punten bij de ATB cross en Loopcross als je vooraf ook de zwemtraining hebt gevolgd.

  • Vierdubbele punten bij de Run-ATB-run als je vooraf ook de zwemtraining hebt gevolgd.

 

Overall nog te verdienen:

  • Vrijwilligers bij de evenementen krijgen 5 punten.

 

Zoals gebruikelijk weer een gescheiden dames- en herenklassement

De organisatoren van de evenementen zullen leden benaderen om als vrijwilliger mee te werken. Uiteraard geldt dit niet voor deelnemers van die wedstrijd. Indien vrijwilligers zich van te voren zelf al aanmelden bij de organisatoren wordt dat zeer gewaardeerd.

NB : Deelnemers van buiten de vereniging worden in het klassement van het evenement opgenomen maar delen niet in de extra winstpunten.