Wedstrijdverslag VZ&PC DG1 – Aquapoldro DG2

Op een zeer onaangenaam tijdstip moest Aquapoldro DG2 zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 spelen in Vriezenveen. Om 09:15 werden wij verwacht voor een potje polo tegen een tegenstander waarvan wij de eerste keer nipt verloren hadden.

De tocht naar Vriezenveen toe was al een wedstrijd op zich. In de groepsapp werd in de week voor de wedstrijd een bericht geplaatst dat de weersomstandigheden van de wedstrijddag wat onaangenaam zouden kunnen zijn. Met name vanuit de vrouwelijke hoek, zeker niet denigrerend bedoeld, werden er toch de nodige zorgen geuit. Gaat de wedstrijd wel door, zijn dit geen te geen te gevaarlijke omstandigheden. Code rood / oranje / geel kwamen langs maar vanuit de KNZB geen bericht. Zolang het water in het bad niet bevriest kan er gespeeld worden.

Na enige discussie werd het tijdstip van vertrek vastgesteld op 07:30 uur. Diverse berichten van ouders die auto’s uit de sneeuw moesten graven, ruiten krabben en andere onaangename klussen op dit belachelijk vroege tijdstip kon om 7:33 uur het startschot voor vertrek worden gegeven. Het werd een barre tocht door zeer slechte weersomstandigheden waarbij nog net geen sneeuwkettingen nodig waren. Als slot stuk was er nog de afdaling en beklimming van een tunnel onder de weg door. Ook deze hindernis werd door iedereen feilloos genomen. En zie daar in the middle of no where ligt zwembad “De Stamper” op ons te wachten.

Nadat iedereen gearriveerd was werd er omgekleed. Helaas kon Jasper niet aanwezig zijn omdat hij die week was aangereden door een auto. Hopelijk herstel je snel.

In de kleedkamer was de spanning voor deze wedstrijd voelbaar. Nu werd duidelijk waarom Michel graag ruim van te voren aanwezig wil zijn. Een uitgebreide voorbespreking van hoe deze uiterst gevaarlijk tegenstander te lijf te gaan. Na  de tactische uiteenzetting van het wedstijdplan aan Michel de taak om al deze ongeleide projectielen in het gareel te krijgen. Tijdens het inzwemmen werd al weer duidelijk hoe de tegenstander zich voorbereid op die underdog uit Apeldoorn.

Waar Aquapoldro er tijdens het inzwemmen uitziet als een stel los geslagen honden die sinds lange tijd weer naar buiten mogen doet onze tegenstander een zeer gedisciplineerde warming up. Gelukkig zijn wij nuchtere Apeldoorners niet snel onder de indruk van een beetje spierballen vertoon. Na tijdens de warmingup nog enkele spelers bij zich geroepen te hebben voor wat individuele aanwijzingen werd het start team door Michel het water in gestuurd.

De klok wordt ingesteld, het start signaal klinkt. Als een speer vertrekken de zwemmers van beide partijen vanaf de waterkant, de scheidsrechter gooit de bal in het water en VZ&PC heeft het eerste bal bezit. Meteen is in het veld te zien wat Michel de spelers heeft uitgelegd tijdens de bespreking. Iedereen zoekt zijn mannentje / vrouwtje op en probeert de tegenstander vast te leggen. VZ&PC kan eigenlijk geen kant op met de bal. Ziet er goed uit. Na wat heen en weer gezwem, gegooi met de bal en kleine kansjes over en weer valt na 2.26 minuten spelen het eerste doelpunt. Helaas 1-0 voor VZ&PC. Aquapoldro laat zich echter niet uit het veld slaan en zoekt meteen weer positie. Na een goed samenspel maakt Jimmy even later met een schitterende boogbal de 1-1. Zo dat is weer rechtgetrokken. En door gaat Aquapoldro met het georganiseerd spelen, boem 1-2 door Joris. Wessel bepaalt met een hard schot door de handen van de keeper de stand op 1-3. Na diverse katachtige reflexen van Pieter, die het eerste kwart verder zijn doel weet schoon te houden, sluiten we de eerste periode af met een 1-3 ruststand, dat is nog eens lekker!

Een speech van Michel in de pauze en door met het tweede kwart. We geven VC&PC het gevoel dat ze nog mee doen en laten ze een doelpunt maken. Daan en Wessel laten echter zien dat er met Aquapoldro niet te spotten valt en bepalen de ruststand op 2-4. Bamm kom daar nog maar eens aan.

We wisselen van helft, we spelen nu met de wind mee en de zon in de rug. Maar ja het is wel het beruchte derde kwart, het zal toch niet weer…. Ja hoor shit, 3-4 VZ&PC staat nog maar op een doelpunt achterstand. Kom op laat dit niet gebeuren… Diverse geluiden klinken nu toch op vanaf de doorgaans zeer rustige tribune waar de aanhangers van Aquapoldro zich bevinden. We organiseren weer,, spelen goed samen Pieter rammelt er nog een paar lekkere ballen uit en we sluiten door doelpunten van Daan, Jimmy en Wessel het derde kwart af met een lekkere 3-7 voorsprong.

Weer overleg in de rust, vasthouden dit spel, blijf kijken , blijf samen spelen , nummeren, hou je mannetje. Michel zet alle spelers voor de laatste 5 minuten nog even op scherp. Het fluitje voor het laatste kwart klinkt.

We starten weer goed maar oei wat is dat 4-7 en jahoor ook de 5-7. Het zal toch niet nu in het laatste kwart……. Maar nee hoor, we spelen nog wat met de tegenstander, Pieter laat zich van zien beste kant zien en Aquapoldro laat zien wie er vandaag de baas is in “De Stamper”. Er wordt niet meer gescoord en we sluiten de wedstrijd in het hol van de leeuw af met een dik verdiende 5-7 zege.

Pieter, Laura, Britt, Joris, Jimmy, Ilse, Lars, Wessel, Daan en Aiden jullie hebben TOP gespeeld.

Op de terugweg niets meer vernomen van wat voor weersomstandigheden dan ook.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Een neutrale liefhebbende toeschouwer.