Repost: Wedstrijdverslag triatlon Rotterdam 15-07-2017 (3)

Verslag door Dirk Boelens

Met H2 zouden we aanvankelijk maar 3 deelnemers hebben, op het laatste moment werd Henk ingevlogen om de groep te helpen met zwemmen en daarna kopwerk te doen tijdens het fietsen.

Maar…blauwalg in Rotterdam! En dus niet zwemmen.

Dat was voor H2 een kleine opluchting en dus een kans om wat hogerop te komen gezien we niet met de sterkste zwemploeg klaar stonden. Alleen, rennen doet onze Henkie niet meer, dus op vrijdagavond laat op zoek naar een vervanger. Sander den Hartog en ik besloten onze buurman te vragen die al vaker R-MTB-R gedaan heeft en fanatiek wielrenner is. Andries kon zaterdagochtend nog een NTB licentie regelen en zodoende stonden we met 4 man sterk aan de start.

Klein beetje wind, lekker warm gelopen, eerdere dames en heren teams aangemoedigd. We waren al door H1 gewaarschuwd dat er zeer hard gelopen werd, vooral het eerste stuk (wind in de rug).

Dat klopte inderdaad, iedereen er als een haas vandoor in 3:30min/km of sneller. Ik heb iets rustiger aan gedaan en daardoor kon ik veel lopers in de 2e helft (weer wind in de rug) inhalen.

En toen het fietsen. Ik kwam het park uit en kon aanhaken bij een groepje van 6 waar er nog een paar bijkwamen, maar jemig wat gingen die hard en na een scherpe bocht kon ik het wegspurtende peleton niet bijbenen. Sander den Hartog zat een stukje voor me in een groepje, Sander J en Erik-Jan niet ver achter mij.

In de 2e ronde kwamen die mij voorbij, maar ik zat al behoorlijk in het rood en kon niet goed aanhaken, dus grotendeels alleen uitgefietst.

Met het 2e loopje nog wel 2 anderen kunnen inhalen, helaas 62ste van de 75. Erik-Jan 60ste, Sander J 57ste en Sander dH 33ste. Ons team staat nu op de 21ste plek van de 24 teams. Het blijft dus errug spannend, wel / geen degradatie? Gaan de laatste 3 of alleen de laatste…?

Op naar Vroomshoop voor een laatste KNAL!