Wedstrijdverslag triatlon Rotterdam 15-07-2017 (2)

Verslag door Wilbert Pannenkoek

De  vierde wedstrijd van het seizoen bracht een verrassing: vanwege blauwalg werd de 010 triatlon bij Rotterdam een run-bike-run. Helaas werd Harry geplaagd door een forse verkoudheid,  waardoor Heren 1 aan de start stond met Ralph, Hinke, Jeroen en Wilbert.

Gecoached door Rina en aangemoedigd door onder andere Harry en heel veel andere clubgenoten, begonnen de heren aan de eerste 5 kilometer hardlopen. Ralph ging als een haas van start, die daardoor in een mooie groep aan het fietsen kon begonnen. Wilbert en Hinke zaten elkaar vlak op de hielen, waardoor Hinke nog voor de eerste fietsronde halverwege was, aan kon sluiten bij de fietsgroep waar ook Wilbert in zat. Helaas zat Wilbert fout gepositioneerd bij één van de bochten, waardoor hij in het deel van de groep zat dat na de bocht de aansluiting verloor. Dit gat kreeg Wilbert helaas niet meer dichtgereden.

Ondertussen ging Hinke als een speer en wist hij ook de groep waar Ralph in zat te bereiken. Jeroen wist zat een sterk eerste looponderdeel ook op de fiets de aansluiting te vinden bij een groep. Een knappe prestatie, gezien zijn halve triatlon een week eerder! Ralph en Hinke wisten na hun 2e wissel tijdens de afsluitende 2,5 kilometer lopen een mooie positie te houden. Wilbert kon helaas niet meer opschuiven. Ook Jeroen wist, zelfs met de halve triatlon nog in de benen, zijn wedstrijd sterk uit te lopen.

Al met al een dag vol afzien, maar met een mooie 15e plek! Op naar de afsluitende team-relay in Leiderdorp!