wedstrijdverslag OD Triathlon Zeewolde 24-06-2017 (4)

Verslag door Klaas  Visser


Na weken van droogte regende het gelukkig zaterdag 24 juni weer, zodat we met gepaste weersomstandigheden konden beginnen aan de olympische afstand van Zeewolde. Met “we”  bedoel ik het gelegenheidsteam Andries, Herbert, Klaas en Martin die voor Heren 3 Aquapoldro mochten vertegenwoordigen. Samen met Heren 4 hebben we in de vierde divisie meegedaan aan Endurance Zeewolde waar de zaterdag traditiegetrouw was ingeruimd voor triatlon.

Die triatlon begon voor mij als nieuweling en invaller al eerder. Denk aan: gele of groene chips, babypoeder(!) in je schoenen, elastiekjes aan de andere schoenen, gele of blauwe badmuts?, pas ik het tri-pakje wel, met of zonder sokken lopen, wat eet ik allemaal onderweg en drinken dan, houd ik het wel vol, ja tuurlijk houd ik het wel vol,  en nog veel meer. De maandag ervoor heb ik nog wat  goede tips voor het wisselen ontvangen van Jan Ettema en ik stond beslagen aan de start!

En die start was ’s ochtends om 10:15  in het haventje van Zeewolde. Aangezien de watertemperatuur 22,4 graden Celcius bedroeg, werd er zonder wetsuit gezwommen. Als je eenmaal was begonnen ging het wel, maar van een warme start was niet echt sprake. Daarbij kwam dat er, ik neem aan door het warme water, veel wier in het water zat. Ik heb mensen zien finishen met het wier nog in hun trisuit. Voeg daar het op sommige plaatsen modderige water aan toe, en je hebt het plaatje voor je. Herbert was zoals verwacht als eerste van ons het water uit.

Eenmaal weer aan wal was het fietsen aan de beurt. Doordat er veel wind stond waren de snelheidsverschillen op verschillende delen van het parcours behoorlijk groot. Met de wind mee ging de grote plaat er op en sommigen van ons raffelden het gedeelte over de dijk met meer dan 50 km/u af. Wind tegen ging daar dan wel weer 20 km/u van af. Neemt niet weg dat Martin, die als laatste het water uitging, een indrukwekkende inhaalrace was gestart. Ondanks het natte weer gelukkig allemaal op de fiets blijven zitten!

Zoals verwacht was toen de 10km hardlopen aan de beurt. Het lukte Andries om de koppositie over te nemen en op indrukwekkende wijze na het loopgedeelte als eerste van ons team te finishen, waarna hij de welverdiende medaille in ontvangst mocht nemen. Kort daarna volgenden Herbert, Klaas en Martin. Al met al hebben we, als gelegenheidsteam de 12de plaats behaald. Zowaar geen slechte prestatie.

Als beginneling kan ik alleen maar zeggen: dit smaakt naar meer. Niet alleen de triatlon zelf maar ook de sportieve sfeer, de aanmoedigingen van mede clubleden en andere toeschouwers waren een hele fijne ervaring. Ik heb mensen van allerlei leeftijden en van verschillende fysieke fitheid gezien die allemaal gemeen hebben dat ze tussen start en finish het beste uit zichzelf halen. Mooi om te zien, nog mooier om te doen!

Het herstel is ingetreden, tot een volgende training!

Namens het tijdelijke H3 team, Klaas Visser