Repost: Wedstrijdverslag OD Triathlon Zeewolde 24-06-2017 (3)

Verslag door Jacomijn Harmsen

OD Tweede Divisie Teamtriathlon Zeewolde Dames

Zaterdag vond al weer de derde wedstrijd van de 2e divisie team competitie plaats. Dit keer een OD en wel in Zeewolde met troebel zwemwater, wind, lange rechte fietsenwegen en een overzichtelijk loopparkoers. Voor het Aquapoldro Triathlon Sanders Puzzelboeken dames 2 team gingen Reina, Patricia, Jacomijn en Janine van start. Jacomijn en Janine vielen in voor Jolie en Mirjam die wegens blessureleed en een trainingsachterstand niet konden starten.

1500 meter zwemmen tussen al het prachtigs dat onder water in Zeewolde in bloei stond. Ik dacht dat we op Bussloo een mooie onderwaterwereld aan planten hadden, maar in Zeewolde was duidelijk een nog beter bloeiklimaat….  De watertemperatuur was dan ook 22,5 graad. Geen wetsuit dus. Patricia en Reina zwommen met zijn tweeën bij elkaar in de slipstream in minder dan een half uur de 1500 meter, snel gevolgd door Janine. Jacomijn deed er iets langer over, maar kon, door de Bussloo trainingen onder begeleiding van Elske, snel de aansluiting maken op de fiets.

In de gevarieerde polder, zoals de wervende tekst op de website van endurance Zeewolde luidde, waaide een zeer straffe wind. Het was dat er niet gestayerd mocht worden, anders waren er talloze waaiers ontstaan ?. Alle dames fietsten erg goed. Janine was zelfs ‘blij met een flinke bak wind’. Daar kon zij het verschil maken. Jacomijn had nog bijna een blauwe kaart te pakken, na een goede inhaalrace van ongeveer 15 dames. In een groepje ingesloten, kwam juist de jurymotor voorbij. Ze zetten nog een tandje bij en de blauwe kaart ging weer terug in de jaszak van de NTB official. Pff, net goed gegaan. Na de laatste wissel was het laatste onderdeel aan de beurt. Lopen langs een strandweg en terug het centrum van Zeewolde in. Ook daar weer de wind van zij die tegen je langzaam vermoeid rakende benen waaide. Patricia kwam de groep Aquapoldro supporters voorbij, met de prangende vraag: ‘is het twee of vier rondjes lopen?’ Helaas voor Patricia, 4 maal 2,5 km lopen.

Het was dan ook heel fijn om steeds weer aangemoedigd te worden door de supporters van onze club. Dat doet altijd goed en helemaal als je erdoor heen begint te zitten of ander lichamelijk ongemak je ten deel valt. Na de finish van alle dames, hebben we nog wat ervaringen uitgewisseld, is Patricia nog even langs de EHBO gegaan (snedes in haar voeten, waarschijnlijk van alle tropische schelpen die aan de kade kleefden bij de zwemafzet) en hebben we daarna gezamenlijk de teamtent opgeruimd. Het team zette een mooie prestatie neer door 17e te worden en staat nu in de tussenstand op de 20ste plaats.Moe, maar de een wat meer voldaan dan de ander, zijn wij weer huiswaarts gekeerd.

In Rotterdam op 15 juli, staat er weer een sterrenteam van Dames 2 aan de start. Tot dan!