Wedstrijdverslag OD Triathlon Zeewolde 24-06-2017 (2)

Verslag door Sander Jansen

2e divisie heren, Zeewolder Endurance

Afgelopen zaterdag, 24 juni, mochten de heren van het 2e divisieteam voor de 3keer dit seizoen aan de bak. De afgelopen 2 wedstrijden gingen over de sprint afstand, voor deze wedstrijd stond er een OD op het programma. Max, Dirk, Sander H. en Sander J. stonden aan de start van deze ‘Zeewolder Endurance’. Sander J. doet verslag.

Zaterdagochtend samen met Margo en Isabel op pad naar deze ‘semi thuiswedstrijd’, aangezien ik  voordat ik naar Apeldoorn verhuisde ruim 27 jaar in Zeewolde heb gewoond. Het was dan ook een gezellig wederzien en bijpraten met  bekenden waardoor de focus er niet helemaal was en ik de start bijna miste… Maar goed, eenmaal in het water ging de knop om en begon het overleven;  dit jaar nog niet in buitenwater gezwommen en dan maar gelijk 1500 m zonder wetsuit! Ik werd dan ook al snel ingehaald door een grote meute van de 2e divisie dames die 3 minuten na ons starten. Na 30 minuten het parc fermé weer in gerend waar ik constateerde dat er nog maar heel weinig fietsen stonden. Ook mijn teamgenoten zaten al op de fiets, dus maar snel de achtervolging ingezet. Het fietsparcours ging over 2 ronden van 20 km over de dijk, met windkracht 4 à 5 in de rug, heen en door de polder terug. Een mooi plaatje om al die triatlheten zo te zien buffelen tegen de wind in. Ik haalde de ene dame na de andere in, maar pas aan het eind van de 1e ronde, vlak voor het keerpunt, kreeg ik Sander en Dirk in het vizier.  Ik haalde Dirk en reed richting Sander die ik op het laatste stuk  met wind tegen ook nog in kon halen. Verder schrikbarend weinig heren gezien onderweg…

 In het parc fermé werd ik op de voet gevolgd door Sander. Hij wisselde sneller waardoor we achter elkaar op pad gingen. Het lopen was een heen en weertje van 4 x 2,5 km op en onderlangs de dijk waardoor je de hele tijd iedereen in beeld had. Max kwam al vrij snel tegemoet op weg naar het keerpunt, hij lag dus al bijna een ronde voor. Ik had last van mijn buik door een gelletje, dus moest eerst vooral ritme zoeken en even grondig doorspoelen met water, dat hielp. Sander en ik speelden ‘haasje over’; telkens halverwege een ronde stond hij weer te rekken en strekken om de kramp uit zijn bennen te krijgen, en vervolgens kwam hij me dan even later weer voorbij. Onderweg overal veel support van zowel bekenden uit Zeewolde als van de mede puzzelstukjes (oa van heren 4 die eerder op de dag starten).

Dirk kwam in de 3e loopronde als een jonge hinde voorbij, dat zag er nog soepeltjes uit!

In de laatste loopronde kwam Sander ook nog als een gek voorbij sprinten.’ Alles bewaren tot de laatste ronde!’, riep hij nog naar mij. Ik hobbelde rustig verder, want veel meer zat er niet in. Na 2:25 uur over de finish, Dirk en Sander stonden me al op te wachten. Max was al ruime tijd binnen.

Persoonlijk niet tevreden met het resultaat maar  gezien de trainingsarbeid van de laatste tijd had ik ook niet meer kunnen verwachten. Wel weer lekker gesport en genoten van een mooie en goed georganiseerde wedstrijd.

In de daguitslag zijn we als 19e team geëindigd van de 20 (oeps… 🙁 ). In de tussenstand staan we nu op de 17e plaats met nog twee wedstrijden te gaan, we moeten dus nog aan de bak!

Sander