Wedstrijdverslag Nationale Militaire Kampioenschappen (OD) 14-06-2017

Verslag door Herbert de Groot

Het jaarlijkse bedrijfsuitje, Nationale Militaire Kampioenschappen (NMK) op de olympische afstand. Sinds jaar en dag bij Flevonice in Biddinghuizen, mooie locatie, maar wel veel rondjes.

Rond half tien gearriveerd voor startnummer en welkomstwoord. Totaal bijna 200 deelnemers op OD, 1/8e en tri-together. Omkleden, fiets wegzetten, even tenen in het water en naar de briefing.

Eerst de 1/8e weg en daarna, om 11u10, de start van de OD en de trio’s. Zwemmen was drie rondjes van 500m, zonder landgang. In tegenstelling tot vorig jaar de hele afstand zonder geworstel kunnen zwemmen en zelfs een paar flinke stukken prettig kunnen slipstreamen bij een paar concullega’s. In de laatste ronde bleek ik in de voeten van Andrea Jochems te hebben gezwommen, nadat ze daarvoor een halve ronde achter mij had gezwommen.

Binnen 21 minuten weer op de kant, T1 in. Wetsuit uit, helm op, fiets pakken, fiets terugzetten, startnummer omdoen, fiets weer pakken en op weg. Acht rondjes fietsen over een spaghettiparcours. Niet windstil, verre van, en voor m’n gevoel ging het niet echt lekker, maar toch harder gefietst dan vorig jaar, dus gematigd tevreden.

Snel de fiets weg, met de nodige moeite de loopschoenen aan (weer een voorzitterswissel) en nog vier rondjes lopen

Dat ging dan wel weer soepel, in het vierde en laatste rondje nog een bekende op een ronde gezet en over de finish. Zelf niet helemaal nauwkeurig 2.21 geklokt, zal ergens in de 2.22 zijn in het echt. Goed gezwommen, redelijk gefietst en prima gelopen.

Eindtijd sneller dan vorig jaar, dus weer dik tevreden.