Wedstrijdverslag Kwart Triathlon Zwolle – 02-09-2017

Verslag door André van den Berg

Het was de eerste keer dat ik mee deed in Zwolle, als uitwijk van Triathlon Apeldoorn. Ook kleinschalig met wel ervaring in het organiseren. Lekker vroeg aanwezig. Maar dit keer was dat ook wel nodig omdat met de start, parkeren en inschrijving 1,5km van het Parc Fermee hadden bedacht. Dus met spullen en racefiets naar de wisselzone en met zwemkleding en wetsuit wandelen van PF weer terug naar de start. 

Swim – 800m – 13:20min

Start vanuit ondiep water, rustig aan gezwommen rond twee boeien en (achteraf gezien) als vierde H40+ uit het water. In het Parc Fermee waren alle fietsen in 1 lange rij naast elkaar gestald dus het was met allemaal dezelfde bomen wel even zoeken naar de fiets; en dan zijn die nr-stickertjes op de buizen wel erg klein. Redelijk snel wetsuit uit en het stuk verder tot aan het eind naast de fiets, over de virtuele balk (een lint op de grond).

Bike – 39km – 1:10u – 33,4km/u

Goed kunnen fietsen, natuurlijk wel ingehaald maar ook zelf een paar. En dat voelt ineens heel anders 🙂 In de rangorde wel gezakt naar de 33e plek (40% van het veld). En dat is al een heel stuk beter dan de 70-80% dus achteraan met andere races. Het parcours was prima en zonder geveegde bochten en alleen op een klein stukje extra voelbare tegenwind en dan ook extra in de houding kunnen zitten. En ook nog een flink kunnen genieten van het triathlonnen.

Run – 10,35km – 56:13 – gemiddeld 6.25/min

Het loopparcours was ik wat minder enthousiast over; weliswaar mooi rond de Milligerplas maar ook een paar kilometer over een oud stuk weg waar ze op de uiteinden een ronding hebben gemaakt zodat het een ‘wielerbaan’ is geworden. En waardoor je dus wel per loopronde drie keer over nagenoeg hetzelfde punt komt en andere deelnemers ziet lopen. Geen vrijwilligers, geen officials, op 1 vrouwtje met kleine bekertjes na ook geen voorzieningen. Maakt het wel een beetje basic en op basis van vertrouwen (je sport tenslotte voor jezelf). Lekker kunnen lopen in mijn eigen tempo en de laatste kilometers kunnen versnellen. En mijn snelste 10K in een kwart triathlon. 

Eindtijd 2:27 met een nieuw persoonlijk record, al zijn triathlons niet onderling vergelijkbaar. 

En toen weer terugwandelen – met een mooie medaille om – naar het Parc Fermee om de fiets, wetsuit en andere spullen weer op te halen. Gelukkig was het nog steeds perfect weer.

====

Groet,

André