Wedstrijdverslag H2 Almere 05-2017

Verslag door Dirk Boelens

De Duin Triathlon van Almere: voor H2 de 2e wedstrijd van het seizoen, een 1/8ste, niet stayeren, en in de aanloop 1 zieke en een uitwisseling met H1.

Dus in het prachtige weer zijn we in de opvallend mooie nieuwe tri-pakjes gestart met Sander H, Dirk, Max en Hinke. In de auto al wat belangrijke “wijsheden” voorbij zoals dat het altijd goed weer is voor een dicht achterwiel. En dat er zoiets bestaat als status onder de fietsmerken. Veel belangrijker: er was wel wat wind opgekomen dus er waren kleine golven wat het zwemmen een extra dimensie gaf. Best spannend om voor het eerst een strandstart te doen en daarmee gelijk een goede les geleerd: niet helemaal achteraan gaan staan en in het midden, volgende keer sta ik aan de buitenzijde en meer vooraan. Het water was heerlijk maar het blijft op zo’n kort stuk moeilijk je te herpakken na een matige start.

Hinke en Max kwamen als eerste het water uit, gevolgd door mijzelf en Sander kwam vlak daarna. Sander kwam mij na de eerste 4k al voorbij, de stelling van het dichte achterwiel bewijzend. Op de heenweg flinke wind tegen, wat de terugweg een heel snelle maakte. Met het looponderdeel kon ik ondanks de temperatuur nog redelijk op tempo lopen, helaas bij lange na niet genoeg om de laatsten van de middenmoot bij te halen. Gelukkig konden de andere mannen de temperatuur en het tempo van de 2e Divisie goed aan, wat zeg ik: Max zelfs in een PR met 1:05:29 op een 38ste plek (vd 80)! En Hinke, tjeeminee, die ging strak naar 1:03:23 naar een 16e plek. Als 3e van ons team kwam Sander H kwam heel knap met 1:08:25 op de 58ste plek.

Een schrale troost: de 73ste plek staat niet op mijn naam…