Wedstrijdverslag H1 Almere 05-2017

Verslag door Wilbert Pannenkoek,

Afgelopen zondag stond de tweede competitiewedstrijd op de agenda voor Heren 1. In Almere stonden Jeroen, Bob, Ralph en Wilbert aan de start, gecoached en aangemoedigd door Harry. Hinke vertolkte met verve een invalbeurt bij Heren 2. Na het aanmoedigen van onze andere aanwezige teams (Dames 1 en 2 en Heren 2) was het de beurt aan Heren 1.

In de tussenliggende tijd was de wind wat aangetrokken, waardoor het zwemparcours er wat minder kalm bij lag dan eerder op de dag. Na het startschot en een woelig zwemonderdeel zat uiteindelijk iedereen op de fiets. Bob voorop, Jeroen en Ralph samen in een groep en Wilbert op een goede minuut daarachter. Helaas had Bob pech en raakte hij van het gladde wegdek af, waardoor de ketting er af vloog. Wisselend wind mee en tegen zorgde voor een wisselende snelheid op het fietsonderdeel.

UIteindelijk op het looponderdeel wisten Jeroen en Ralph hun mooie posities te verdedigen. Het tempo lag, ondanks een aantal scherpe bochten en een paar hellinkjes hoog. Bob had jammergenoeg veel werk alleen moeten verzetten en veel last van de warmte, maar streed ook dapper door. Wilbert wist tijdens het looponderdeel nog een aantal plaatsen op te schuiven, waardoor we collectief een mooie 13e plek wisten te behalen, aangemoedigd door clubgenoten langs de kant. Al met al als team een solide wedstrijd gedraaid, met een solide resultaat!