Wedstrijdverslag H1- 3e competitiewedstrijd OD Stiens 01-07-2017

Verslag door Wilbert Pannekoek

Afgelopen zaterdag stond voor Heren 1 de 3e competitiewedstrijd in Stiens op het programma. Een stayerwedstrijd over de olympische afstand dit maal.

Het parcours was de heren al bekend van de wedstrijd vorig jaar, alleen zou er nu dus het dubbele aantal rondjes afgelegd moeten worden.

De zwemstart was hectisch: veel atleten in de het smalle water resulteerde in veel contact tussen de verschillende atleten. Ook maakte het donkere water het er niet makkelijker op om een paar benen te vinden.

Na de wissel in een glad parc fermée stond het fietsen op het programma. Jeroen en Ralph kwamen in een mooie groep terecht, terwijl Wilbert en Hinke meer moeite hadden om hun benen te vinden.

Helaas ging Wilbert aan het begin van de vierde fietsronde onderuit, waardoor de heren met z’n 3-en verder moesten. Jeroen en Ralph wisten het looponderdeel soepel af te werken, Hinke moest erg diep gaan en kwam rillende over de finish. Al met al weer een intensieve en hectische wedstrijddag, die resulteerde in een 15e plek in de daguitslag en een 17e plek overall in de tussenstand.

Er komen dus nog twee bloedstollende wedstrijden aan!