Wedstrijdverslag H#2 Teamsprint in Vroomshoop 9-9-2017

Verslag door Dirk Boelens
 
Een regenachtige dag, veel andere wedstrijden en voor ons, Heren 2, de seizoensafsluitende Teamsprint in Vroomshoop.
Max, Ronny, Herman, ik (Dirk) stonden aan de start.
 
Sander droeg zijn steen bij middels een vrijwilligerstaak en kon ons mooi aanmoedigen bij de fiets op- en afstap tijdens de wedstrijd.
 
Het zwemmen ging prima in het open luchtzwembad van Vroomshoop, een warme 20 graden. Slechts 3 keer heb ik Max aan zijn voet getrokken omdat hij te hard bij ons wegzwom…misschien hadden we dat toch een keer moeten oefenen. Onze opstelling werd helaas geplaagd door blessures van Ronny en Herman.
 
Maar daarmee hadden we bedacht toch tactisch voordeel te kunnen behalen middels een toegeweide fietser: Ronny. Nou en dat hebben weg geweten, 36km/u gemiddeld met hele (rechte) stukken tot 43km/u. En dat op een nat en dus glad parcours met een flink aantal bochten (zelfs een 180graden de rotonde om). 
 
Er gingen achteraf geruchten rond bij de vrijwilligers dat een van de deelnemers echt HELEMAAL kapot was afgestapt na het fietsen…dat was Ronny.
 
En toen het lopen, tot dan toe alles goed, maar het is een kwetsbaar evenwicht daar in die kuit van Herman en helaas ergens tussen 3,5 en 4km kwam het opzetten: au, even vieren Dirk en Max. En dan toch uitlopen in 4:16min/km gemiddeld…aan inzet geen gebrek gisteren.
 
Resultaat: behoud in de 2e Divisie en daarmee doelstelling behaald! Laten we over onze plek binnen de divisie maar niet meer spreken, alleen het resultaat telt.
 
Dirk