Wedstrijdverslag Frysman 08-07-2017

Verslag door Andrea Kohlrusch

Vorig jaar na de hele triatlon in Vichy al vrij snel besloten dat ik in 2017 nog een keer een hele tri ging doen. Super blij met de finish in Vichy maar niet tevreden. Dat moest beter kunnen. 

Ik had wat criteria opgesteld voor mezelf waaraan een volgende tri moest voldoen en uiteindelijk kwam de Frysman er uit rollen. 

Margo weer gevraagd voor trainingsschema’s en “it giet oan”.

 

Gisteren 8 juli was het dan zo ver, aan de start van Frysman met 150 deelnemers. Waarvan Auke er ook een was. Leuk om een clubgenoot in het veld te hebben. 

Eerst maar eens dat zwemmen in het IJsselmeer overleven. Twee rondes om boeien heen die niet allemaal even goed zichtbaar waren. Veel kijken en navigeren. Eerste ronde was het water nog vrij rustig maar de wind trok merkbaar aan in de tweede ronde. Uiteindelijk wel met een pr het water uit. Dat is een heel lekker begin!

 

Na het omkleden de fiets op voor 4 rondes door het Gaasterland. Daar zitten toch best wat heuveltjes in. 

Fietsen ging goed. Besloten om alleen op gelletjes deze triathlon te doen. Dus dat feest kon beginnen. 

In de derde ronde begon mijn maag wat tegen te stribbelen. Maar dat herkende ik van de trainingen. Dus een een tandje terug en iets minder vaak dubbelgevouwen liggen op het ligstuur is de truc. Na 180km toch redelijk gaar vd fiets afgekomen mede ook de venijnige wind af en toe. 

Zelf eigenlijk verwacht dat het fietsen wel wat makkelijker zou gaan en onderweg nog wel een paar keer gedacht “heb ik hier nu zo veel voor getraind”

 

Wederom omgekleed en even rustig begonnen met hardlopen. 6 Rondes voor boeg. Kwam eigenlijk vrij snel in mijn ritme en voelde goed, vertrouwd. Hier had ik dus zoveel voor getraind! Check!

Tijdens het hardlopen werd het flink warm. De tweede ronde kreeg ik steeds kippenvel en een koud gevoel. Teken van te weinig vocht. Dus ook niet getwijfeld en vanaf ronde drie bij elke drinkpost even gewandeld om goed te drinken. Dat hielp. 

Met mezelf afgesproken, wandelen mag maar daarna proberen tempo goed op te pakken en al “beloning” even wandelen bij volgende de drinkpost. Werkte voor mij goed! 

 

Na 6 ronden hardlopen dik en dik tevreden over de finish. 

Tevreden over de steady manier waarop ik de triathlon heb gedaan. Maar ook de focus was goed. Ik was ontspannen en heb zelfs genoten (bij vlagen). 

En wat was het ontzettend gaaf dat zoveel mensen meeleefden. 

Mirjam en Jolie waren er ‘s ochtends al om 6.30 en hebben de hele dag de eigen verzorgingspost bemand en mij mijn eigen drinken etc aangegeven.  Fantastisch. 

In de middag kwamen daar Marjon, Elske en Patricia bij. Helen en Harold kwam ik voorbij op het fietsparcours! En zelfs de mannen Rob, Jörgen, Jaap en Jan die ‘s middags een eigen wedstrijd hadden kwamen nog even voor de laatste ronde en finish. Super bedankt iedereen. Dat doet zo veel goed! 

Mijn ouders en mijn broer waren ook vd partij, heel fijn. 

Toen ik mijn telefoon pakte had ik

238 ongelezen appjes. Veel van onze club. Fantastisch. Dank allemaal voor het meeleven en meebeleven van deze, voor mij iig, onvergetelijk dag!