Wedstrijdverslag Flitstriathlon Nijkerk 07-06-2017

Verslag door Herbert de Groot

Flitstriathlon Nijkerk

Op doordeweekse woensdagavond 7 juni, direct uit overleg in Breda, naar Nijkerk voor de 1/8e triathlon. Van meerdere clubgenoten gehoord dat het een leuke wedstrijd is en ze hebben gelijk.

‘s Morgens de spullen in de auto en na de tussenstop in Breda gelukkig mooi op tijd in Nijkerk. Op de parkeerplaats Harry, Hinke en Jeroen al tegengekomen die de 1/8e wat te lang vonden en hem daarom maar onderling hadden verdeeld. Startbescheiden ophalen, omkleden en met de fiets naar het parc fermée. Alles klaargezet en nog even de in- en uitgangen bekeken.

Intussen ook Jan Bisschop getroffen die aan de start stond van zijn allereerste triathlon – bij windkracht 7!

Eerst de zwemmers van de trio-teams van start, en daarna om de 10 seconden iemand van start voor de individuele afstand. Meteen alle ruimte bij het zwemmen en na 50 meter had ik de eerste twee die vlak voor me waren gestart al ingehaald. Lekker doorgezwommen richting T1, wetsuit uit, helm op en met de fiets naar de uitgang.

Sh**t, bij de balk een fietsschoen verloren, dus fiets aan de kant, teruglopen, schoen aan en alsnog op pad. Meteen de wind vol op de kop, maar daar had iedereen last van dus ik kon direct een paar man voorbij. Linksaf, nu windkracht 7 van opzij. Wat sneller maar niet echt fijner fietsen, sommigen hadden de hele wegbreedte nodig. Wel nog steeds veel mensen kunnen inhalen en zelf maar door één of twee man voorbijgereden: goed voor de moraal. Weer een bocht naar links: iets meer dan 90 graden en opeens windkracht 7 in de rug – het ging nèt goed op het ligstuur, maar rondje twee en drie hier toch maar even de remmen vastgepakt. Klein stukje wind mee, viaduct over de A28. Meteen onderaan echter haaks linksaf een fietspad op, dus alle extra snelheid weer eruit. Nog een stuk langs het kanaal. Ook weer met harde wind van opzij maar voor zover ik weet is er niemand het kanaal ingewaaid. Totaal drie rondjes fietsen, daarna rechtsaf (wind mee!) naar T2.

Afstappen en fiets weghangen ging prima, maar het duurde even voor ik mijn loopschoenen aanhad. Gaf Harry wel alle gelegenheid om even een fotootje te maken voor de app ?. Op pad voor twee heen-en-weertjes van 2,5km. Hard (voor mijn doen) vertrokken, na 1km klein beetje gas terug en de tweede ronde weer vol doorgegaan. Looptijd 23min12, totaal 1u09m02s. Er zit nog steeds winst in de wissels, maar prima tevreden met het resultaat.

Jan (nu dus ook verslaafd) en Auke ook veilig gefinisht, Harry, Hinke en Jeroen zilver bij de trio’s, Annemiek tweede bij de dames en Femke snelste Nijkerkse.

Een aanrader, deze doordeweekse wedstrijd!