Repost: Wedstrijdverslag De Caveman, België 17-06-2017

Verslag door Iwan de Wit.

Zaterdag stond ik samen met Andries aan de start van de Caveman in Belgie. Had niet verwacht ooit nog aan de start te staan van een triathlon, dus dit vond ik wel een bonus. Ik had mij voorgenomen om gewoon te genieten.

Ondanks dat was ik wel gespannen hoe het zou gaan. 

De afstanden afzonderlijk zijn geen probleem, maar achter elkaar was nog de vraag. We begonnen met 6oo meter in het Albertkanaal. De start werd nog even uitgesteld omdat er een boot langskwam. De eerste 300 meter waren een drama, begon te veel achteraan en het was vrij smal. Dus lekker in mij ritme komen zat er niet in. Op de terugweg maar de buitenkant opgezocht en toen ging het wel redelijk. Op weg naar het parc ferme kwam Andries achter mij aan. Mijn wissel was alleen 30 sec langzamer dan Andries, leerpuntje. 

Het fietsen begon na 100 meter meteen de 1e klim van de slingerberg, 1 km met een gemiddelde 8%. Nadeel van een clubgenoot voor je hebben is dat je die wilt inhalen, ondanks dat je tegen jezelf zegt niet doen. Het waren 3 ronden van ruim 8 km en we kregen 3x de slingerberg voor de wielen en dat voelde je wel. In de laatste ronde haalde ik nog 2 andere in, die in mij wiel bleven zitten. Legaal overigens, drafting was toegestaan. Op het laatste rechte stuk van 2 km gevraagd om kop over kop te fietsen, hierdoor konden we het gaatje met Andries dichten, die nog steeds 30 sec voor mij reed. We kwamen tegelijk aan in het parc ferme. 

Daarna zoals jullie weten het laatste onderdeel lopen, wat ik het spannendst vond. 

Ik loop pas weer een paar maanden hard. Ik leer snel, want mijn wissel was nu sneller dan Andries. Na 200 meter mochten we de mergelgrot in, vandaar de Caveman. Hier was het heerlijk koel, maar het was maar een stuk van 300 meter. Toen je uit de grot liep, liep je tegen een muur van warmte op. Na de grot mochten we direct een trap oplopen om boven op de brug uit te komen. Die brug mochten we aan de andere kant weer af en weer op. Best een pittig ronde dus. Bij het lopen had ik Andries direct laten gaan, omdat ik dacht die ga ik toch niet bijhouden. Psychisch niet handig, want ik had gewoon moeten aanhaken. Maar das achteraf. Andries was na 1.20,48 binnen en ik in 1.21,44. Achteraf heel tevreden dat het zo soepel is gegaan, gezien mijn trainingsarbeid van maar 3/4 uur in de week. 

Het smaakt zeker naar meer. De Caveman is een super leuk evenement en net iets anders dan anders. Zeker het lopen in de groot is een leuke ervaring.