Wedstrijdverslag Dames 2 Rotterdam 15-07-2017

Verslag door Maryl Biemans

Wedstrijdverslag Dames 2 Rotterdam 15-07-2017

Gisteren vond alweer de vierde wedstrijd voor de dames in de 2e divisie plaats.

Het was een Super Saturday waarbij alle divisies mochten racen. Bij Dames 2 deden Beatriz, Viola, Mirjam en Maryl mee.

Op de avond ervoor werd plotseling bekend gemaakt dat het zwemonderdeel zou vervallen i.v.m. giftige blauwalg. Het was even wennen aan het idee dat we een run-bike-run gingen doen i.p.v. een triatlon. Het werd 5 km lopen – 16 km fietsen – 2,5 km lopen. Met veel zin en gezelligheid bereidden we ons voor op de race. Van andere clubgenoten die al gefinisht waren, hoorden we wel continu terug dat het erg pittig was en dat we dood zouden gaan. Dat zegt wel wat over de zwaarte van de race en we vonden het niet per se heel helpend haha. Het was ook wel even gek om met loopschoenen en startnummer de wisselzone uit te lopen voor de wedstrijd.

Nog even de tijd genomen om warm te lopen, een leuke groepsfoto laten maken door Patricia van der Zwan die, heel fijn, aanwezig was als juryversterking, en op naar de start.

Daar waren we even niet al te oplettend en we stonden met zijn vieren achteraan toen het startsignaal klonk. Dat betekende even de juiste positie vinden in het veld tijdens het lopen. Er stond een hoop wind, wat het racen op veel stukken behoorlijk zwaar maakte. Gelukkig hadden we af en toe wat profijt van het stayeren en konden we soms even uit de wind rijden.

Mirjam heeft hierbij zelfs een nieuwe vriendin gemaakt en is samen met deze nieuwe vriendin hand in hand de finish over gekomen. In de tussenstand staan de Dames 2 op de 21e plek van de 24.

Nu is het tijd voor zomervakantie en ondertussen trainen we lekker door om op 9 september in Vroomshoop de laatste divisiewedstrijd van het seizoen (een team time trial) te gaan doen.