Wedstrijdverslag D2 Teamsprint Vroomshoop 9-9-2017

Verslag door Viola Braaksma

Team triatlon Vroomshoop / zaterdag 9 september 2017

Afgelopen Zaterdag stond de laatste wedstrijd in de Schuiteman 2e Divisie op het programma, in Vroomshoop.  Ik zal eerlijk bekennen dat ik wat gemengde gevoelens had in de aanloop naar de wedstrijd. Omdat ik het concept van de wedstrijd erg leuk vind, met z’n 4-en bij elkaar blijven en samen zo goed mogelijk presteren, keek ik er naar uit. Maar, omdat er ook de triathlon in Apeldoorn was, de club heel goed handjes kon gebruiken en het tenslotte het bar slecht weer was, wilde ik misschien toch ook niet zo graag naar Vroomshoop. Voor de wedstrijd ben ik toch nog even bij het Boschbad gaan kijken en daar kreeg ik de goede wedstrijd smaak wel te pakken, fantastische sfeer.

In Vroomshoop was de sfeer ook goed, het weer was droog! En toch vonden we het ‘een beetje vreemde wedstrijd’.  Maar goed, onder het motto ‘alles went’ zijn Andrea, Viola, Beatrice en ik (Reina) enthousiast van start gegaan. We konden op de valreep nog net de wissel van heren 2 zien, die in rap tempo  op de fiets sprongen. Zwemmen was in het buitenbad van Vroomshoop en de 450 meter vlogen voorbij, ging lekker. Inmiddels was zelfs de zon gaan schijnen!

We renden zo hard door het parc ferme dat we onze fietsen allang voorbij waren en daarmee ook weer alle gewonnen tijd verloren … afijn, toch vlot op de fiets. We hadden het ‘in formatie’ fietsen enkel mondeling doorgenomen en de rest zouden we onderweg wel zien.  Dat is goed gelukt, we hebben prima samengewerkt, schreeuwden elkaar de wedstrijd door en op het einde zat de sfeer er zo goed in dat we tijd hadden voor een enkele grap.  (ik geef het woord aan Viola, groet Reina)

Gelukkig hadden we Reina die ons als team flink aanmoedigde J, want van het publiek hoefde je het niet te hebben. Weinig mensen aan de kant, maar gelukkig hadden we elkaar. En heren 2 natuurlijk! Terug in het parc ferme vonden we onze fietsplaatsen nu wel direct en na een wat snellere wissel gingen we het laatste onderdeel in. Ik had al aangegeven dat ze mij mochten laten gaan, want alleen de tijden van de eerste 3 telden mee. Er waren wat lusjes in het parcours, dus we konden elkaar zo mooi ‘high fiven’, want we doen immers ook mee voor de lol. Verlieten we onze collega-triatleten in Apeldoorn in de regen, in Vroomshoop konden we in het stralende zonnetje finishen. Tevreden met onze tijd en een mond vol winegums liepen we weer terug naar het parc ferme, met een mooi einde van het seizoen. Voor mij als debutant in de 2e divisie. Groeten Viola