Wedstrijdverslag Cross triathlon, Schalkenmehren Duitsland 29.07.2017

Verslag door Zoe van Dijk

Hoi allemaal,

Afgelopen zaterdag heb ik mijn cross triathlon in Schalkenmehren Duitsland gehad. Ik ben heel erg blij met de uitslagen en heb super veel plezier gehad. Het parcours was 750m zwemmen in het meer (vulkan krater), daarna 20,4 km mountainbiken met 376 hoogte meters bij elk rondje (2 rondjes van 10,2 met elk 376 hoogte meters) en daarna nog 2 rondjes lopen van elk 2,44 km lang met elk 72 hoogte meters.

Er was bij het loopparcours een totale stijging van 175 m en een daling van 171 m.

Ik heb de 3e zwemtijd, 4e fietstijd, 2e looptijd neergezet en daarmee onverwachts 3e vrouw overal geworden en 1e in mijn leeftijdscategorie.

Het zwemmen ging voor mijn doen goed, mijn eerste wissel niet want ik kreeg mijn wetsuit niet uit en weet zelf dat ik daar heel veel op verloren heb. Het fietsen vond ik best wel pittig, dalen ging bij mij best langzaam en de remmen waren ook wel ingedrukt, maar klimmen ging best goed want daar haalde ik de meeste weer in.

Tweede wissel ging ook goed en daarna weer sterk gelopen. Het eerste stuk van het looponderdeel was meteen stijl omhoog en dat heb ik wel voor grote gedeeltes gewandeld, maar gelukkig deed iedereen dat.

Zeker een aanrader want het is een hele leuke wedstrijd en je leert veel mensen kennen!!

Papa heeft het ook goed gedaan die de langste afstand deed en een top 40 overal heeft.

Ik heb al zin in het NK cross in Renkum over een paar weken.

Groetjes Zoe