Wedstrijdverslag Berenloop Marathon 5-11-2017

Verslag door Jaap Morgenstern

Afgelopen zondag vond de 21ste versie van de marathon van Terschelling. Ik liep met 2 broers, waarvan 1 voor het eerst een marathon deed. Voor de start kwam ik Auke tegen en tijdens het lopen  Jörgen met zijn hardloopmaat!

Ik leefde toch wel een tikje nonchalanter naar de marathon toe na mijn avontuur in Vichy. Ik had me bijvoorbeeld voorgenomen om niet te voorzichtig te beginnen en ging meteen enthousiast van start.

De start was in West-Terschelling met zo’n 500 marathon lopers en wat heel prettig was, is dat je elkaar geen moment in de weg liep. Het parcours was prachtig: eerst door het landelijke en bebouwde gedeelte van Terschelling, en na het verste punt te hebben bereikt de mooie Waddennatuur.  Hier liep je langs de rand van de Boschplaat en vervolgens door de duinen terug naar het dorpje Midsland op het midden van het eiland. Ik liep lekker en kreeg  er al snel  vertrouwen in dat mijn enthousiaste start niet te overmoedig was geweest.

Na Midsland kwam een pittig stukje over wat steilere duinen richting het strand, waar we werden verfrist door een kort hagelbuitje.. Verder was het prima weer.

Het strand af was  een gemene kuitenbijter na zo’n 36 km lopen en hier besloot ik om even te focussen op licht lopen en niet teveel om me heen kijken. Daarna volgde nog een stuk vals plat door de bossen voor de laatste kilometers weer terug in het dorp waar een gezellig sfeertje hing in de finish-straat bij de Brandaris.

Eindtijd 3:38. Dik tevreden, een mooie verbetering van mijn PR met 10 minuten en een prachtige ervaring rijker! En mijn broers verslagen, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is .

[metaslider id=3645]