Wedstrijdverslag 69e FISEC-spelen 2017

Verslag door Gjalt Panjer

Op 1 juli ging ik voor een week naar Italië voor de 69e FISEC-spelen. We vertrokken om 19:00 uur ‘s avonds en na een reis met weinig tegenspoed om 10:00 uur aangekomen in Lignano. Vervolgens konden we onze spullen naar de stacaravan brengen. Het was een klein hutje, maar veel hoefde je binnen niet te doen vanwege het lekkere weer. Nadat we onze spullen naar het huisje hadden gebracht gingen we naar het strand. Op het strand hadden we een waterfiets gehuurd en dachten we lekker te kunnen gaan zwemmen, maar toen zagen we de grote kwallen en bleven we lekker op de boot zitten.

De volgende ochtend konden we om 8:15 uur ontbijten. Na het ontbijt achter de kiezen te hebben gingen we trainen van 10 tot 11. Hierna hadden we weer de tijd om lekker naar het strand te gaan. In de avond moesten we nog naar de openingsceremonie, hier werden de spelen officieel geopend.

Op dinsdag hadden we een tripje naar Venetië, eerst gingen we met de bus naar de boot en de boot vaarde ons naar Venetië. Na eerst een beetje door de stad te dwalen besloten we om bij een restaurantje een pizza te bestellen. Hierna nog een ijsje gegeten, daarna liepen we door naar een parkje, om daar even bij te komen van de hitte. Uiteindelijk weer de boot terug  naar de bus gepakt en met de bus teruggereden.

Woensdag was de eerste wedstrijddag ik moest de 100 rug, 400 vrij en 100 vrij estafette zwemmen. Op de 100 rug 2 seconden PR en de 400 vrij 1 seconde PR, de 100 vrij estafette was de tank redelijk leeg (alles zat dicht op elkaar) 1 seconde boven mijn PR.

Op donderdag moest ik 200 vrij en 200 rug, op 200 vrij 3 seconden boven mijn PR, maar op de 200 rug had ik 2 seconden PR. Vrijdag was de laatste wedstrijddag ik moest 100 rug estafette, 100 rug individueel en 100 vrij individueel. De 100 rug in de estafette 1 sec langzamer dan 2 dagen er voor, de zoveelste keer 100 rug individueel heb ik rustig aan gedaan, om dan de 100 vrij nog even te knallen, helaas zat er nog weinig in en had ik 2 sec boven mijn PR. Al met al toch tevreden met de PR’s die ik heb gezwommen.

Vrijdagavond was het alweer tijd om naar huis te gaan nadat de sluitingsceremonie had plaatsgevonden, om 23:00 uur stapten we in de bus. We gingen toen ook al vrij snel slapen, helaas word je dan om 3:45 uur wakker gemaakt door de Duitse politie die je paspoort willen zien. Na die korte pauze konden we gelukkig weer verder slapen. We kwamen uiteindelijk om 15:15 uur aan in Velp.

Ik vond het erg leuk en heb veel leuke ervaringen gehad.

Gjalt Panjer