Wedstrijdverslag 1/2 Triathlon Ostseeman-113 09-07-2017

Verslag door Jeroen Hagen

Ostseeman 113

Het moest er maar een keer van komen, een halve triathlon (normaal gesproken vind ik een OD al lang?)

De ostseeman 113 uitgekozen als begin van de vakantie.  Eenmaal aangekomen in Damp op zaterdag de fiets ingeleverd bij het parc ferme en ‘s avonds in een grote sporthal de  wedstrijd bespreking met aansluitend een pasta party bijgewoond. Bijzonder allemaal en vooral heel anders dan bij eerdere wedstrijden.

Zondagochtend van de camping lopen naar het parc ferme om de laatste dingen klaar te maken en dan tri-suit en wetsuit aan.

Gelukkig is het al prachtig weer, zonnig en weinig wind. Een mooi gladde ostsee wacht op een deelnemers veld van 620 mannen en vrouwen.

Na het startschot met z’n alle tegelijk het water in.  In het begin wat moeilijk om een goed plekje te vinden, maar al gauw kan ik aan de buitenkant heerlijk relaxed zwemmen. Met name levi vond het helemaal geweldig dat ik zo ver voorin uit het water kwam. Ik was dan ook erg tevreden met een 61 zwemtijd.

Dan op de fiets voor de 90 km fietsen verdeeld over 4 ronden. Ik kwam er al gauw achter dat er geen meter vlak was. Dat werd dus veel schakelen.  Een mooie ronde om te fietsen. Lekker kunnen fietsen, goed druk op de pedalen kunnen houden en netjes op de vooraf bepaalde zones kunnen blijven fietsen. Ook hier weer dik tevreden met een gemiddelde van ruim 36 km p/u.

Dan het lopen, duidelijk mijn minst favoriete onderdeel,  mijn laatste halve marathon was toch ook al weer een jaar of 8 geleden. Het begon eigenlijk heel goed. Het tempo zat er goed in en de hf bleef keuring binnen de perken. Helaas kreeg ik het 2e rondje toch behoorlijk last van m’n maag, balen. Toch maar een gelletje genomen en even de tijd genomen om te plassen.

Dat lucht op. Het gelletje valt goed en ik kon weer tempo maken. Het derde rondje nog even een kilometertje last gehad, maar het laatste rondje kon ik nog versnellen.

Uiteindelijk gefinisht in 4:38:46 ver boven m’n  verwachting. Erg tevreden over m’n eerste halve.  Een leuke wedstrijd en extra leuk door de aanmoedigingen van Levi, Linn en Miranda.