Repost: Wedstrijdverslag 1/2 Triathlon Didam 01-07-2017 (3)

Verslag door André van den Berg

Vroeg vertrokken voor de wedstrijd waar ik het hele jaar naar heb toegeleefd. Snel kwam ik Harry tegen. Samen zette wij onze gear in een nog leeg parc ferme. Het klaarmaken voor de race ging wat lastiger door de miezer-buitjes. Maar uiteindelijk prima op tijd van ‘de trap uit de plas’ naar het startpunt ingezwommen. 

2km zwemmen – 32min

Ik stond redelijk vooraan maar startte rustig en kon wonderwel meteen een acceptabele plek vinden zonder schoppen, duwen en trekken. Na een paar honderd meter overgaan op lange rustige slagen om me goed in te houden voor dit onderdeel. En dan opeens ben je zo weer anderhalf rondje en 2000m verder en klim je via een steile stalen trap het water uit. En zelfs 30sec sneller dan vorig jaar, alhoewel dat niet de bedoeling was.

80km fietsen – 2u 42m

En dan sta je in het parc ferme te zoeken naar je spullen tot je na 10sec realiseert dat je in de verkeerde rij staat. Harry zag ik al weer achterop komen (en mij in T1 inhalen). Snel de fietsspullen gepakt vanonder de nat geregende zak en onderweg. Natuurlijk werd ik snel ingehaald door de meer getalenteerde atleten maar ook zag ik met rustige start een hogere snelheid bij mezelf dan vorig jaar.  Dat ging dus wel goed. Ik verloor in een scherpe bocht ineens drie op de fiets geplakte gels, welke ik zo aan het begin van de tocht toch maar snel ging ophalen. Essentiële energie immers voor later. Met wisselende stemmingen (inclusief een vriendelijke man die op een oude fiets doodleuk een praatje aanknoopt en daarna verder fietst maar ook aanmoedigende voorbij razende clubgenoten) voltooide ik de 80km. 10min sneller dan vorig jaar. Dat gaat goed!

20km lopen – 1u 57m

In T2 snel m’n plek gevonden en hop weer verder. De eerste rondje van 2,5km geprobeerd rustig aan te beginnen. Vorig jaar de laatste 8km namelijk behoorlijk ingestort. Nu was het rondje voor rondje – weer met zeer wisselende stemmingen – een goed doorkomen met langzaam oplopende rondetijden en iets minderende techniek. Fijn weer de support langs de kant. En ook bij het lopen 10min sneller dan vorig jaar. Met een eindtijd van 5u 17m precies 20 minuten sneller dan vorig jaar, dus de gevolgde training en het zelf verbeterde voedingsplan hebben me goed geholpen. 

T3 – naar het afzwemmen van de kinderen

Na een kort herstel bij de finish snel de spullen gepakt en terug naar Apeldoorn waar mijn kinderen af gingen zwemmen voor respectievelijk diploma A en B. Op de seconde op tijd, met m’n Didam-deelnemers shirt aan en hartslagband nog om, om het afzwemmen mee te maken. Natuurlijk zijn zij ook geslaagd.

Na afloop van de diploma uitreiking lag het bad er even leeg bij tot aan het volgende zwemuur, dus wat doe je dan…. juist … nog even een kilometertje uitzwemmen : )