wedstrijdverslag 1/2 Triathlon Didam 01-07-2017 (2)

Verslag door Harry van Milligen

Vandaag aan de start bij de 25e triathlon van Didam. Wedstrijd uitgekozen als voorbereiding op Almere. 

De weersvoorspelling zag er niet al te best uit. Uiteindelijk viel de regen mee. 

Het zwemmen ging zoals verwacht gewoon lekker. Bij het betreden van de trap afgeklokt op 31:58.

Snel op weg naar de fiets. Bij het parc-ferme zag ik André uit de verkeerde rij terug lopen. Snel omgekleed om op weg te gaan. De hartslag op mijn fietscomputer werd niet weergegeven gelukkig op mijn horloge wel maar daar kwam ik pas na 5km achter.

Fietsen ging lekker in de zone. In de laatste ronde nog afgestapt om een mede atleet mijn reservemateriaal te geven (na later bleek stond hij er al bijna 10 minuten zonder dat een atleet hem hulp had aangeboden). Ik weet best dat er regels zijn voor hulp van buitenaf maar soms moet je flexibel zijn. 

Terug in het parc-ferme stond ik aan de verkeerde kant van het hek. Dit is mij nog nooit eerder overkomen. Dan de fiets er maar overheen tillen en vervolgens zelf er ook overgestapt. Begin van het lopen zat ik goed in de hartslagzone en met mooie snelheid. Helaas in de loop van het looponderdeel ging het wel minder (toch de invloed van een maand niet lopen?).

Uiteindelijk over de finish in 4:26 en een beetje. Tevreden over zwemmen en fietsen lopen mag nog wel verbeteren.  Alhoewel 1:38 op de 20km valt best mee. 

Groet,
Harry