Triathlon in Hengelo (gld) 03-06-2017 (2)

Verslag door Aranka Berends

Triathlon Hengelo

Zaterdag 3 juni was het zover, mijn tweede 1/8e triathlon in Hengelo Gelderland. Twee vriendinnen die ik ken uit de paardensport, Esmee en Imke, had ik overgehaald om ook mee te doen. Ondanks dat beide niet heel regelmatig en fanatiek sporten, gingen ze de uitdaging aan. Stoer!

Om 11 uur startte onze serie. Rustig begonnen aan het zwemmen, mijn doel was om de helft van de 500m borstcrawl te zwemmen. Baantje borstcrawl heen, schoolslag terug met in mijn achterhoofd de aanwijzingen uit de zwemtrainingen. Gelukt! Dit gaf wel energie om aan het fietsen te beginnen, ondanks dat ik zoals verwacht als een van de laatsten uit het water was. Rennend naar de wisselzone, dit was toch nog best een eind (200m ongeveer) Helaas niet zo’n snelle wissel, goede les om dit dus meer te gaan oefenen! Met fietsen rustig begonnen, na een paar kilometer kon ik het tempo wat opvoeren. Het was een mooi vlak parcours en er stond niet veel wind. Ook de bewegwijzering was erg duidelijk en op bijna alle kruispunten stonden vrijwilligers, complimenten voor de organisatie!

Tijdens de wissel nog bijna vergeten mijn helm af te zetten. Die wissels kunnen dus echt nog stukken beter… Na de eerste kilometer lopen had ik al spijt dat ik niet harder gefietst had, ondanks dat het erg warm was ging het erg lekker. De laatste paar honderd meter werden wat zwaarder, voornamelijk door de warmte. Uiteindelijk gefinisht in 1.20.34, best tevreden hiermee! Ook Imke en Esmee hebben de wedstrijd uitgelopen, knap gedaan dames! Wie weet komt er nog een vervolg..

Een erg geslaagde dag, ontzettend veel geleerd en kan daarom niet wachten tot de volgende wedstrijd… 

Sportieve groetjes, Aranka