Triathlon in Hengelo (gld) 03-06-2017

Verslag door Vincent de Vries.

Afgelopen zondag waren we namens Tri Apeldoorn met 6 deelnemers aanwezig bij de triathlon in Hengelo (gld)

Bij de kwart deden Paul, Laurens, André en Vincent mee en bij de achtste deden Aranka en Jennifer mee.
Paul, Laurens en Vincent mochten om 09:30 van start en André startte om 10:30.

Het zwemmen ging voor mij voorspoedig. Met een tijd van onder de 19 minuten kwam in mijn baan als 1e het water uit en snelde ik mij naar de wisselzone.
In de wisselzone kwam Paul mij voorbij en bijna gelijktijdig begonnen wij met fietsen. Langzaam zag ik Paul van me wegfietsen maar volgens mij heb ik hem wel bijna de hele route in de verte kunnen zien.

Laurens kwam iets later het water uit maar heeft dat met fietsen weer helemaal goed gemaakt. Na 39 km kwamen wij gelijktijdig de wisselzone in en begonnen we aan onze 10 km (2 rondjes van 5). Na 4,5 km kwam ik Paul al weer tegen, die was net begonnen aan zijn 2e rondje. En toen ik aan mijn 2e rondje begon kwam ik Laurens tegen die hield het na 1 rondje voor gezien vanwege een blessure. In mijn laatste km kwam ik Aranka nog tegen die net was begonnen met haar ronde van 5 km. En bij de finish stond Jennifer (die moest nog starten).

Bij de finish zagen we André binnen komen van het fietsen en konden we hem nog aanmoedigen toen hij met het lopen ging beginnen. 

Het was al met al een heerlijke dag en een mooie prestatie van alle deelnemers.

Vincent Lopen