Wedstrijdverslag Triathlon Hengelo GLD – 3 juni 2017

Verslag van André van den Berg

 

Er stonden weer een paar puzzelstukjes aan de start van de triathlon Hengelo (GLD);

 Achtste triatlon

Aranka Berends – 1:20.34

Jennifer Herms – 1:29.36

Kwart triatlon

Paul Karrenbeld – 2:18.22

Vincent de Vries – 2:24:24

André van den Berg – 2:32:08 (DSQ)

Laurens Verwoest – DNF

Zoals gebruikelijk lekker vroeg aanwezig en wat Sanders pakjes zien zwemmen en tellers zien klungelen. Dit keer was ik ingedeeld in de laatste van de vier series. Het weer was nog wat bewolkt en gelukkig niet het voorspelde onweer en regenbuien. Vlak voor mijn start m’n zwembrilletje nog verloren en dus weer rennend (warming-up) naar het parc fermé terug om reserve-bril te halen, onderwijl horend dat het origineel al gevonden was en weer heel ergens anders kon worden opgehaald. Na de wedstrijd dan maar. Voor eigen zwembeurt de mooie en brede baan 1 kunnen uitzoeken.

Zwemmen – 1000m – 15:28 – Dit keer waren 4 van de 5 overige zwemmers in mijn baan sneller dan mij. Behalve bij de eerste vier banen (even lastig met het drukke keren) ging het steady afwerken van de 40 baantjes prima. Ik werd door de snelle 1x gelapt en kon er eventjes achteraan. Helaas kreeg ik bij mijn laatste 2 banen niet het bekende ‘bordje’ en de telsters zagen me ook niet even inhouden oftewel ‘geen contact’. Bij mijn finish kwam dan wel het bordje maar ik klom er uit (zeker van m’n zaak door de snellere zwemmers die al meer dan een minuut voor mij er uit waren + mijn sporthorloge). Er volgde een korte discussie met de dames waarbij ik DACHT ze te hebben overtuigd. Net bij mijn vertrek kwam de speaker er even bij staan en rennend naar het parc fermé hoorde ik hem weer herhalen dat de tellers altijd gelijk hebben en je anders wordt gedist. Tja. Mijn zwemtijd was wel conform vorig jaar; een beetje ingehouden om straks nog wat sporten te kunnen doen.

Fietsen – 39km – 1:14.39 – In Hengelo GLD fietsen vind ik het fijnste parcours wat er bestaat, 99,9% strak asfalt zonder troep. Mooie scherpe bochten kunnen maken met de verbeterde techniek van het tri-weekend. Wel had ik driekwart van de rit de woorden van de speaker in m’n hoofd me elke keer voornemend om me er niet druk om te maken. Qua snelheid viel het gelukkig mee; gelijke aan vorig jaar. Wie weet had er meer ingezeten zonder de psychologische last, maar ik denk het niet.

Hardlopen – 10,4km – 58:00 – Ik moet nog steeds wennen aan dat het gevoel dat het hardlopen veel vermoeiender is als je er daarvoor al 1,5u sporten op hebt zitten. Het weer was ondertussen behoorlijk goed geworden, eigenlijk alweer te warm, merkte ik ook een paar uur later aan mijn zonverbrande rug. Weer een minuutje sneller dan vorig jaar. En nog even aangemoedigd door de andere triatleten welke al op het terras met een biertje zaten, bedankt! 🙂

Uiteindelijk tijd 2:32:08 (vorig jaar 2:32.54). En blij mee. Ik ben niet in de uitslagen van de organisatie opgenomen dus ik zal wel een DSQ hebben. Ik ga er geen moeite om doen om daar tegen protest aan te tekenen. Het blijven allemaal vrijwilligers en soms iets te onervaren en soms iets te fanatiek.