Toernooi met oliebollen in Hattem

Op 30 december was er een oliebollentoernooi in Hattem. Van Aquapoldro waren er twee teams ingeschreven: een E-jeugd team en een C-jeugd team. Na een fraaie victorie van de E-jeugd, was het de beurt aan het C-jeugd team.

Zo’n toernooi is een uitgelezen kans voor Sefkan en Chantal om wat wedstrijd ritme op te doen. Na een oproep om mee te doen, lukte het om 10 spelers bij elkaar te krijgen. Van de D-jeugd speelden mee: Jasper S. en Merijn, van de C jeugd de hoofdmoot: Niek, Patricia, Alex, Wiesje en Sefkan. Versterking kwam van Guus en Bart die ook in de B-jeugd spelen. Ritsert had de tijd genomen om te coachen.

Er waren bij dit toernooi 3 teams: Hatto-Heim, Swol en Aquapoldro. Op zich niet veel maar omdat deze 3 teams in dezelfde competitie spelen en omdat Swol en Aquapoldro redelijk aan elkaar gewaagd zijn, beloofde dat toch wel spektakel. Gespeeld werd 4 x 5 minuten netto tijd tegen elke tegenstander.

De eerste wedstrijd begon een half uur later dan gepland: Aquapoldro tegen Swol. Ritsert besloot om te starten met de sterkste opstelling en dit betaalde zich uit in een 2-0 voorsprong in het eerste kwart (de eerste goal was van Merijn na 1 minuut). Hier moest wel heel hard voor gevochten worden. in het tweede kwart kwam Swol terug tot 2-3. Na partje 3 stond het alweer 5-3 maar uiteindelijk werden de punten gedeeld door een 5-5 gelijkspel. Beide teams waren op het eind erg moe maar ook aan elkaar gewaagd. De doelpuntenmakers waren Guus, Merijn, Alex (2) en Bart.

Hierna nam Swol het op tegen Hatto-Heim. De ploeg uit Zwolle was in het eerste kwart zichtbaar vermoeid maar herstelde zich knap. Zij wisten het thuis team uiteindelijk te verslaan, voor Swol dus 4 punten in de zak.

Aquapoldro moest het hierna opnemen tegen Hatto-Heim. In het eerste kwart wisten de spelers uit Hattem nog goed tegenstand te bieden maar ook door de vermoeidheid en het prima spel van Aquapoldro keken de mannen uit Hattem uiteindelijk toch tegen een achterstand van 2-7 aan (periodestanden: 0-0; 3-1; 5-1; 7-2, de doelpuntenmakers waren Niek, Alex (4), Guus (2) en Bart). De eerste twee partjes was onze vaste doelman Niek vervangen door Bart. Ook wij hadden dus 4 punten na 2 wedstrijden (maar ons doelsaldo was wel hoger).

We hebben nog een finalewedstrijd gespeeld en dit werd dus weer een speltakelstukje tussen Swol en Aquapoldro. Deze keer waren de Apeldoorners toch de vermoeide ploeg. Mede hierdoor liep Swol uit naar een 1-4 voorsprong. Aquapoldro wist in het derde kwart het tij nog goed te keren en kwam terug tot 4-5. helaas wisten de Zwollenaren het laatste kwart af te maken in hun voordeel: 4-6. Hiermee waren zij de kampioen van Hattem (periodestanden 1-2; 1-4; 4-5; 4-6, doelpuntenmakers Alex (3) en Guus).

 

Terugkijkend waren het drie erg leuke potjes waterpolo en heeft iedereen genoten en heel veel geleerd. Chantal en Sefkan hebben heerlijk mee kunnen doen en hun eerste wedstrijden kunnen ervaren en ook Jasper deed prima mee. Leuk toernooi om te zien en voor herhaling vatbaar.

Hulde aan alle drie de teams!

(door Martin Laan)